За позитивни ана, афа, лупус или потврдено автоимуно заболување терапијата е поинаква и може да вклучи плакенил во консултација со ревматолог. Ендометриум може да е уреден и да достига дебелина, исто брисевите вагинални/цервикални може да се чисти а да има ендометритис. Се сложувам дека е мала веројатност, дај Боже да немаш ништо од ова, но кога веќе си тргнала по овој пат и бараш совети, тие се некои работи што сме ги испитувале тие што сме го иделе истиот пат.
Фала ти , стварно се чудам самата на себе колку сега сум поопуштена за разлика од инсеминациите претходно и првото инвитро ама денес ете се боцнав пола час подоцна и почна да ме јаде црвот ама ќе го избркам од глава што биде биде не сакам да зспаднам психички како првиот пат . Со лесно и со позитивни резултати сите да излеземе од темава ♥️
Здраво, се спремам за трансфер на замрзнат ембрион, и одам на контрола вагинална.. на 10ден од добиено и голем ембрион 20мм и сега... на контролата утре сабајле ке биде веке прснат. Иии ќе се чека сл месец.. нажалост. Ендометриум 7 што не бил доволен. Ќе видиме сабајле. Мислам ќе одложи.
Не мора да значи дека ќе е пукнат, испитавте ли Lh? Може ќе одлучи докторот да даде стоп инекција. Со среќа, нека биде како што треба да биде
Сепак остави за нареден месец, пукнал фоликулот, естрадиолот на 10ден без никакви апчиња, освен суплементи- 271. И ендометриум не доволен, требало над 8. Рече дека ако не бил пукнат ќе дала стоп инекција, ама тоа е тоа. Ќе чекаме.
Девојки, ми јавија сега 7 ембриончиња на ден 3 клучен е ден 5 и ќе идеме до трансфер следен месец здравје.
Здраво девојки! Ми треба мала помош и ваше искуство. Некоја што правела инвитро во Плодност и кај Лазаревски во Систина да сподели каде е подобро/полошо и зашто? Ние веќе треба да се одлучиме за доктор, мене чекањето во Плодност со саати и патувањето од Скопје до таму секој пат ми е смртттт. Па мислев ако има девојка што има искуство и ваму и таму да сподело за полесно да се одлучам. Ви благодарам!
Od licno iskustvo plodnost ne gi preporacuvam. Mnogu cekanje, pat, komercija.... So Lazarevski nemam iskustvo ama za mnogu uspesni prikazni imam slusnato, ne deka I vo plodnost nema ama nemam voopsto dobro iskustvo so niv pa nemozam da gi falam.
Za plodnost nemam iskustvo ama imam slusano losi komentari. Imav transfer kaj Lazarevski ne bese uspesno. Doktorot moze e ok, sestrite se bez empatija ,gram covecnost… Sistina nikad vise. Vo Newborn se prekrasni site
So Vladimir od New born imav prekasen odnos i covekot e fantasticen ama nemav pozitiven test. So Tashe go nemav toj odnos cekanje po 9 saati samo za terapija, idenje do BT samo za da proveram Beta ama fala na Boga bremena sum 12-ta nedela daleku e da ama znae sto raboti Tashe , najiskreno. Za Lazarevski moi poznanici site imale pozitivno iskustvo - taka da moses da probas a isto i Mitko go falat deka e mnogu dobar. Ti kaj mislis tamu kna kaj ti ide mislata inaku ja i na Tashe mu kazav deka do Vladimir sum.imala podobra komunikacija i on mi vika ako ja na site se javivam ovdeka ke bide uste pogolema guzva - i donekade e u pravo.
Првото ин витро оплодување во Плодност беше успешно, но имав спонтан абортус. Сега повторно направив ин витро, тестот е позитивен, но треба да направам бета hcg. Среќна сум!
Чиста комерција и пералница за пари, и со тие скапите терапии и витамини од кај нив те праќат во аптека да купуваш витамини по 4000 по 5000 ден, имат многу успех ама има и негативни, како јас веќе два пати таму и не ми текнува повеќе, и чекање со саати точно да
Eve pak jas, ko mozet drugite da Imat bebce, zosto ne I jas 52 godini go puknav maz mi pak da se obidi me, dve neuspesni inv do sega, treto da, za zal padna beta posle nekolku dena Sakam da pocnam postapka so donirani uste ednas, zdravje Boze kun esen, pozz zenski
Tase si ima znaenje, ama na prvo , vtoro mesto mu e komercijata pa posle da posrigne uspeh. Nemam nikakov pozitiven komentar. A za suplimentite od aptekata na embriologot e cista sramota pa I test za bremenost da se kupelo od tamu. Abe ajde.... imam neuspesno ivf kaj niv so prerano dadena stop inekcija I forsing za uste eden dva stimuliracki procesi pa da se pravi era test. Sekako toa e prikazna za Mali deca a ne za nekoj so bogato ivf iskustvo. Vo Solun od odma.bidna I se cudat doktorite za pristapot I komercijata na nivnite kolegi . Za Era se cudea koga veke 10 god ne se koristi od koga se ima pokazano za ne efikasna metoda... isto I za Decapeptyl pola sabajle primav pola vecer.Normalno se Frlat neupotrebenite polovini. Pa za I impryl I za red drugi rabori. Taka da ednostavno nemozam da dadm nitu eden pozitoven komentar za ivf za niv. Se falat so uspesni prikazni ama neka gi kazat I neuspesnite koi ne se malce.
I ne treba da se otkazes. Samo topla preporaka za Solun ne za ovde. Parite se plus minus isti, samo logisticata t.e patuvanjata moze da ti se teret ama se od ovde prifakjaat od rezultati. Bev na pat da se otkazam so rezultati by the book, bez nikakakov problem a bez uspeh a napraveni da ne ti kazam kolki ivf za 5 godini.