Se falat so uspesni prikazni kaj zeni ispod 35 godini, site drugi se stari. Milo mi e za tebe,so les na porogjaj.
Фала ти Во Плодност Бев, видов, искусив. Секој со своето искуство ама не сме од марс и ние паднати. Знам дека и ти си пациент од Солун и ќе се сложиме дека таму на прво место е да се постигне успех а овде на прво место колку пари од старт може да се извлече од се па и од терапии па за другото отом потом . За жал
Moram da go spodelam moeto iskustvo so New Born. Posle cetiri neuspesni transferi vo Remedika gi prefrliv embrionite vo New Born. Prekrasen tim ,relaksirana atmosfera, doktorot sekogas dostapen i se trudi shto pomalku troshkovi da imate. Vcera imav transfer so zamrznati se nadevam na pozotiven ishod no kako i da e Topla preporaka za New Born za site shto se mislat kade da odat.
Прво ехо на втор ден циклус видени по еден фоликул на двата јајника, после 5 дена боцкање Бемфола видени по 3-4 фоликули на двата јајника од 10 па се до 15 мм големина. Продолжувам уште 4 дена Бемфола и Цитротиде сега вклучени. Првото инвитро пункција ми беше на 11 ден сега сака да тера до 13 а можеби и 14 ден се надевам овојпат ќе извади повеќе ЈК од првиот пат,тогаш само 7 дена боцкав мериоферт, фостимон и Цитротиде и само 2 јк извади .... :/
Јас имам лошо искуство со Плодност.Др. Таше може е стручен, но во мојот случај и не ја докажа неговата стручност затоа што бев со ваучер, и е труп за комуникација,секое одење и враќање од таму го поминував во плачки,имам трауми од местото.
oooh bas mi e zal za tvoeto iskustvo, mada da bidam iskrena i jas nemav nesto dobro iskustvo so nego koga otidovme na pregled pred nesto pomalce od mesec...
Се извинувам што упаѓам, но сите сме со маки и различни дијагнози, но една цел имаме, лечиме нешто што не боли и не е видливо и верувам дека на сите ни тешко што од разочарување, што од односот на докторите (чест на исклучоци) што од давање пари. Понекогаш ни изгледа дека се вртиме во круг и се ни е како дежаву. За ова требаат и нерви и пари, а годините си минуваат. Докторите се стручњаци, но сепак и тие на крајот од денот се луѓе, а нас ни изгледа дека немаат емпатија дека сме многу сензитивни на се и сешто и очекуваме чуда да направат и прават верувајте, но треба и трпение од наша страна. Не ги бранам и не завземам страна гледам дека се вложуваат и верувам дека и тие сакаат да имаат успех и се радуваат како и ние на секој позитивен тест тоа е нивна заслуга и секако и добра репутација за болницата кадешто работат. А за трошоците тие се скапо е не велам не, но и тој процес и хормонските терапии се скапи и се пропратно. Има и комерција, но чест на исклучоци. Јас од Њуборн сум презадоволна од третманот и односот на др. Трајковски, иако сеуште немам успех, овој процес е долг и психички изморува. Докторот ве води, но сепак и тој е човек со чувства, проблеми, фамилија не ни е само на располагање на нас пациентите и ние треба да имаме емпатија понекогаш како пациенти.
@praski4e Ти посакувам што побрзо да ја постигнеш целта. Од целото мое долгогодишно искуство во МК се видов само не емпатија и интерес да се најде проблемот. Кај Трајкоски немам искуство но другиот др. во Њу борн му пукна фоликулот на природен циклус па пунктираше празен фоликул 10мм на низок Е2 да пробал тој. Ама за проба овде пари се зимаат. За која етичност и емпатија овде станува збор? Не дека се нема успешни проказни во МК има , ама има и мнооооогу не успешни. Нема никого да фалам ако не е за фалење. А искуството не себично го делам да може на некого да му послужи ако може да го скрати овој пат.
Zdravo devojki, dali mozhe da mi spodelite iskustvo, dali pri upotreba na letrozol imate koristeno nekoj lek za zadebeluvanje na endometrium? Mi prepishaa 2x1 - 5 dena od treti den ciklus.
Не е битна бројката,битен е квалитетот.Мене ми вратија два тридневни ембриони,а до 5ти ден само еден издржа и го замрзнавме. А рачунај 21 јајце клетка ми беше пунктирана. Не се замарај со бројки.
Права си знам колкаво разочарување е кога ќе се соочиш со неуспех и се одново боцкање, терапии, но не се сите доктори такви и во Грција, Чешка и др ин витро центри има неуспех па и таму не зборат за тоа. Моја роднина во Чешка правеше во многу позната клиника за тоа и се соочи со несериозен пристап и комерција плус одеше со донирани и од донаторката не извадиле добри јк и на крај и дигале рамења како тоа е... Така да секаде има неуспех и едно викам ако треба да биде ќе биде било каде.
Јас сум со многу тенок ендометриум и на првата инсеминација бев стимулирана само со Летрозол без никаков друг лек,а после место Летрозол примав Кломифен заедно со Естрофем за ендометриумот.
Што мислиш, дали двете да ги вратам? Немам шанси само трансфер да плаќам после на замрнати, мн пари ми се. А мн е лоша спермата. Не сум паметна што да правам.
Разговарај со докторот за тоа. Последниот збор треба да биде негов,во смисла дали може да се вратат два ако сакаш,бидејќи некаде прават проценка дека постои ризик за близначка бременост. Кај мене докторот така одлучи,а и јас така сакав.
Она вика исто, може две ако сакаш, ако си спремна за близнаци, зошто има шанса да се фатат двете. Хахаха
Moe mislenje da dadam sakam i sekoj kako si misli taka neka e . Zasto rabotis prvo doktor (a mnogu osetliva tema invitro doktor) ako nemas empatija i oset deka treba da se posvetis na pacinetot so saati ako treba ? Biznis drugarki , ova so invitovo stana jako. Ne sum jas dolzna da gi razberam oni bile lugje , a mene na rabota nekoj me razbira ako ne si ja rabotam rabotata kako sto treba i ima nezadovolni musterii zaradi mene? Si odlucil doktor da ucis epa sega izvini ama raboti kako treba. Ima isklucoci ama u globala mizerija . Ti prevrtue oci, ti se obraka ko da si nepismen debil , vreme 10 min u ordinacija i ajde sleden , vrski , pokloncinja .Doktor za invitro treba da se posveti mnogu na pacientot i detalno da raboti vo tim so drugi doktori u bolnicata odma u istata ordinacija site , ensokrinolog ,imunolog itn . Posebno u privatni bolnici treba da ti se potresuvaat i da te tretiraat , a ne se naucile oni mnogu uvazeni golemite , pa i sestrine haha pogolemi od dr se . Mrsh tamu
Општо зборував за процесот не навлегувам детално од болница до болница има разлика. Јас конкретно не сум се соочила со тој проблем во Њуборн, а по другите ин витро клиники нз како е можам само да прочитам од искуствата тука по фемина и секаде има поделени мислења и добри и лоши. Некоја и во Њуборн не поминала добро. Некогаш не е ни до докторот не е ако плаќаме дека треба да очекуваме нз што само знам дека ако сакаме да биде треба да бидеме истрајни. На некоја и успева и со една инсеминација, на друга со петти обид ин витро, тоа е не зависи секогаш од докторите. Они секако даваат терапија и нз дали ќе биде успешно нз што носи секоја жена во себе. Сестрите ваму кај што одам се супер, а за подароците тоа е така дека сами сме си ги научиле така дека треба нешто да дадеш затоа што си мислиш дека ќе ти пружат подобар третман.