Prepisuvaat ili proluteks inekcii, ili krinon gel za sekoj den, a progesteron depo muskulna inekcija na 4 dena odbaska si odi kako dopolnitelna terapija. Taka barem kaj mene bese. Mozebi e razlicno od slucaj do slucaj, kako ke proceni doktorot.
Sama ne, ama mm me bockase i vo raka i vo stomak. Sekako gi imam probano, kako i da gi stavas, modrinka sekako ke imas.
Pa mislam po lesno ke mi bide vo stomak da se bockam kako do sega so stimulaciite i dali se menuvaat stranite, jas sepak ke go prasam dr dali moze vo stomak zasto oni mi rekoa vo raka
Jas dobiv ili proltex ili progesteron depo,na cetiri dena popla i toa muskulno,i sekako odbrav progesteron.plus dobiv i krinon gel.Ama ova krinonot e nesto najgadno,od kade imam pecenje,i mi tece non stop,pa i jadez imam,taka sto,ako ti dale samo inekcii uzivaj si,podobro e @pepapa
A da prasam koga vi gi dadoa clexanite,mene takvi inekcii ne mi e dadeno.Narednata nedela sum na eho,da si go vidam junaceto moe.
Ne se zadolzitelni, obicno gi davaat na onie so slaba cirkulacija ili so nekakvi mutacii. Inaku za sekoj slucaj e razlicno. Moze da se pocne so niv nekolku dena pred transfer, a moze i od denot na transfer. Posledniot obid kaj mene bese po edna dnevno 5 dena pred transfer, a potoa po dve(nautro i navecer) od denot na transfer. A isto taka, mi gi imaat dadeno da gi pocnam i od sam den na transfer, edna dnevno vo kombinacija so aspirin. Znaci se zavisi od procenkata na doktorot.
Kaj mene vo izvestajot pisuva - 4embrioni 2 od icsi 2 od ivf vo stadium C4G1 x 3 i C5g2 Naod- ET C4G1 i C4G1 teska aplikacija na nadvoresen katetar zaradi prethodna konizacija predlok za krioprezervacija na 2 embriona,..nekoj nesto da mi kaze sto znacat tie skratenicite
Mi se javija od new born od 16 j.k 14 bile so odlicen kvalitet a 10 se oplodile, traansfer vo ponedelnik
C4G1 значи 4 cells, grade 1. Колку ќелии, во овој случај 4 со добра оцена. Квалитетни се овие ембриони.
Uf mi olesni,a jas mislev deka se nekoj poslabi i deka taka radi reda se staveni,a deka drugite 2 sto gi zamrznavme se podobri