Леле што зборуваш... Поарно да не знам во што се впуштам... Сега и на тоа ќе почнам да мислам, какви игли какви фрижидери на работа... Болно ми е на душава, уште па и со криењево, ептен стрес ми се ствара.
Ампулите се чуваат во фрижидер и требаше да се боцкам од 15-17 часот баш тој период ми беше смената и морав таму да се боцкам. Сега сум на ново работно место само прва смена и сега е полесно дома сум периодот кога се боцкам и дома си ги чувам инекциите
Feminki pravev denes beta na 13 den od transfer. Pozitivna e megjutoa e 26.3 doktorot rece da povtoram vo vtornik. Dali ste imale vakvo iskustvo da se duplita i da bide sve ok?
Мислам дека ќе ви одобрат без инсеминации. А сепак најдобро ќе ве советува докторот одете на консултација пред воопшто да започнете со постапката. Јас така почнав,отидов чисто на консултација да ми даде насоки што како дали воопшто инсеминации, дали инвитро,дали некоја терапија да примаме па ќе можеме природно да пробуваме.... Од како ми приложив резултати од испитувањата ни даде насоки што треба да направиме за да аплицираме за ваучер,јас инсистирав да пробаме инсеминации рече нема да има успех џабе да не ни зема пари,да си аплицираме за ваучер
Da @simonce97 Odmor moze da se zeme + boleduvanje nekoe od opst lekar ( za ete na rab da ne znaat tocna dijagnoza). Mislam opst ne dava 14 dena. A ginekologot odma pisuva za ivf deka e.... Inaku za kolegite, ne mi se ni zboruva. Mene so maticen broj, preku nivni prijatel doktor mi vleguvaa vo dosie mi citale deka aum pravela laparoskopija, pa mi nafrlaaa muabeti kako oni pravele taka ns mladi godini za da otvorat tema da kazam ja
Може од општ до 15 дена со извештај од било кој специјалист, не мора гинеколог. Плус комбинирај со одмор и ете ти доволно денови. Збори со матичната и објасни и, мене ми излезе во пресрет.
Pa iskreno se se sveduva na toa da fakaaat seir, za zal. Nema empatija, nema covecnost... Ne znaat kolku e iscrpuvacka ovaaa procedura i kolku ni e i tesko da zboruvame za istoto. A i ne treba da zboruvame, intimnost e sepak nasa rabota..... Ama makedonce, toa e. Rodile deca mnogu lesno, i ne gi zasega tugata maka i bolka
Ич да не ти е гајле за нив. Твое право да е да се избориш успешно со оваа битка. Нивен проблем е што се радознали и сеирџии. Ама мајка ми вика, гледа горнион. Јас не можам да се пожалам од тоа, сите кои знаат ми се да речеме поддршка, од односно се мн позитивни према мене, поблиските се израдуваа како мислиш сум им соопштила дека сум трудна. Ме бодрат. Ама сметам дека оној кој не минал низ ова и не знае баш како е
Може 14 дена од матичен,јас така направив ми пиша матичната дијагноза "вироза" и една крвна слика ми направи со тоа имаше покритие. Инаку ако работиш во фирма каде што се само жени има да те "изедат" додека дознаат и ако дознаат само на фрлаат како тоа и они правеле незнам што ама доаѓале на работа да не трпи фирмата,дека не биле нежни како денес ние помладите..... Епа и јас правев жртви за фирмата па никој фала не ми рече. Здравјето пред се треба да ни биде а поготово кога сме во оваа "каша" .
Site se zeni. Boleduvanje davame u kancarija ama toa se prepraka po viber po grupi i tuka pocnyvaat da "istrazuvaat" i prognozi i duri na kafe muabet odma e muabetot: abe znaes na boleduvanje e, invitro prai i da imas nastinka odms toj e muabetot ete invitro e .... Jaa koga se porodiv so prvoto mi prefrlija: ajde sea odma i vtoro i toa cinicno kao u stil: edvaj edno rodi, kaj mozes vtoro ... Ali nebitni... Site nie da si ja postigneme celta. Da si dobieme koj prvo, koj vtoro dete pa oni neka zborat
Iskreno ne mozam da si poveruvam sto citam i kakvi raboti prezivuvate. Iskreno, golema podrska vi isprakjam. Kje kazam, toj sto ne go preziveal ovoj pat ne znae kolku e trnliv. Jas pred da pocnam so procesot ne mozev ni na kraj na pamet da zamislam deka e volku psihicki i fizicki tezok. No, sfativ deka ne treba so nikoj da se zamarame, najbitno e na kraj da uspeeme nie vo toa sto sme go zapocnale. Site sto pominuvate niz ovoj proces sakam da vi kazam deka ste vie NAJHRABRITE ZENI na ovoj svet i vi ja isprakjam setaaa sila, ljubov, razbiranje na ovoj svet polesno da go pominete procesot i sto pobrgu da se trgnete od ovaa grupa. Ne gubete nadez NIKOGAS
Преживуваме се и сешто и секакви муабети ама ајде голтаме се. Мене најмногу ме боли кога некој ти плеска во лице нон стоп како две деца направиле едно по друго без проблем ,демек плукни залепи а децата си ги немаат погледнато се бабите ги чуваат за овие да одат по маникири и антицелулитни терапии и слично....,еден ден се немаат израдувано на децата. Ама тоа е...
Pa kako sto oni ti pleskaat kako dve deca napravile edno pod drugo i se falat namerno bez nikakov sram isto tolku pravo imas i ti da im kazes super za vas uste da gi poglednevte decata sto gi falis tolku dobro kje bese. Bidejki toj sto si dava pravo taka da ti kazuva znaejki deka imas maka, toj prijatel ne ti e i dobro ne ti posakuva. Jas na takvi lugje ni zdravo ne bi kazala, ne zasluzuva sekoj da pravi muabet so tebe