Мене ме нервираат со муабетот, па сама е затоа е таква, да има братче ќе биде друго. Па сама е шо чекате родете и. Демек детево срамежливо и емотивно ради тоа. Да јас баш сакам да ја мачам така. Од мерак да е таква. Бог да чува.
Јас ги примав стимулациите навечер.мене. ми препорачаа да се боцкам пред спиење.Така да јас се боцкав во 22:30 секоја вечер,и немав стрес околу тоа за на работа како што.
Ne , so moi... imavme 8 izvadeno 2 j/k 3 dnevni vrateni fateno samo edno i drugite gi cekavme do 5 dnevni ama ne gi bidna inaku prva stimulacija vo Newborn bez nieden folikul, vtora so 1 j/k i neuspesen transfer.
@simonce97 и јас навечер се имам боцкано. Така испадна некако првиот ден кога требаше да почнам доцна се слушнав со докторот, и тој кажа не е е проблем, само да е во исто време секој ден, и така си терав Ако немаш можности на работа да се боцкаш прашај си дали може во др термин.
Кажи им ако родиле толку лесно нека ти се понудат за сурогат. Почекај неколку минути и речи им уствари не, недај Боже да имам деца како вас поарно сама да бидам цел живот. И изнасмеј им се онака гласно во фаца. Ах да ми се мене душата ќе им ја извадам на нос ќе жалат шо се живи.
Искрено не вреди ништо,џабе да не трошиме енергија на луѓе идиоти ,ни треба енергија и ладна глава во оваа борба. Дај боже сите еден ден да се израдуваме. ♥️
Така е, знам дека си во право но не можев да не искоментирам. Ми се повраќа од такви луѓе и често така реагирам за да поставам граници. Изгледа за скоро и јас ќе се приклучам на темава па од сега читам и психички се спремам за процесот. Дај Боже сите да се израдуваме и што поскоро да станеме мајки
А со што ве стимулираа што може и навечер? Со овие стандард мериоферт,Бемфола,гонал,фостимон препорачуваат нели попладне или како? Не сум баш уплатена,знам само за овие што сум ги примала јас и како ми кажале така,никој не спомнал друга опција .
Треба да се реагира да и тоа строго,ама ете кај нас се гледа колку е ова сеуште табу тема меѓу луѓето... колку сме само заостанати во нашава државичка.Ама за да бидеме инфлуенсери...е тука сме најнапредни
И која е разликата попладне или навечер да се боцкаш што велат докторите? Ме интересира...мислев само така смее, како што ми кажале .
Bitno e vremeto da bide zapazeno. Plus minus 15/20 min ne e nisto. Jas site stimulacii gi primav posle 22h. Posto vremenski porano ne bi stignala vo isto vreme da se bockam.
Изгубија луѓето осет забегаа ептен.Нас на родендени не не викаат дека сме биле без деца.Е сега кога сум со дете ,не им одам.Колку само пати ќе ми плесена во лице: Ајде кога дете,а јас битка водам.Ама ако Господ е голем ,ќе ги наполни рацете на сите.
Ајде кога дете.. Најмизерно прашање шо некој може да го постави. Чекам вие да ми кажите како се прави. Голем е Господ ќе биде се само трпение. Само напред, глава горе и нема откажување.
Јас бев со Ovallep не сум мкд,ама пак горе долу истиот состав е за стимулација.Ми препорачаа навечер одкако ќе се боцнам да си легнам и телото да е во мирување.Сега секој доктор секоја клиника со различно мислење.Само потенцираат да времето биде секој ден исто.
Реално е ниска за 13ти ден,ама тоа не значи дека нема да се дуплира.Можеби си имала покасна имплантација па затоа е ниска.Мисли позитивно и верувај дека ќе се дуплира.Овде секакви искуства ќе прочиташ и ниски се дуплирале и високи паднале.Мене на 9 ден лани ми беше 160 ама падна за два дена