Jas se imav javeno vo mojata maticna ordinacija mi kazaa samo doktorkata ima sertifikat dojdi vo ponedelnik i denes odam mi vika ama jas ne sum sertificirana. A vo nekoi prethodni navrati koga se gledavme mi rece ke pocneme od septemvri jovo na novo, a mene togas mi istekuvaat site dokumenti... posle 5 meseci sobiranje dokumenti recisi na kraj stignav jas sega treba da baram maticen za slika (eho) i za predlogot da mi go potpise... sekoj sovet e dobrodojden
Eho mozes vo sekoja privatna da napeavis. A za mislenje od maticen z ivf kako nemoze da ti dade? Pa zarem ne ss gineloloaka maticna ordinacija?
Кај др гинеколог направи ехо. И не се фаќај на тие финти "од септември", тебе додека ти одобрат секако септември ќе те фати. Ако не е овластена да даде мислење (макар не ми е јасно зошто не би била) префрли се кај друг матичен. Скапо и макотрпно е собирањето документи, уште фали ради туѓа грешка двапати да ги собираш.
Здраво женски, да ве прашам после неуспешен трансфер, колку време ви требаше за да се стабилизира циклусот? Да доаѓа на време?
Првиот пат ми доцнеше некој ден а за второво минатиот месец ми дојде како што требаше редовно. Ама можни се плус минус неколку дена дури се среди немај гајле.
Ако немаш назначено точно каде да правиш за 2Д/3Д ехо можеш да си направиш кај матичниот гинеколог. Ќе ти извади извештај со испринтаните слики и тој документ го даваш таму.
За разлика од стимулирање со Фостимон и Мериоферт (7дена вкупно) првиот пат кога само 2 јк беа извадени, вториов пат со Бемфола и Цитротиде (9 дена вкупно) извадени 6 јк Чекаме колку ќе се оплодат и ќе одат на замрзнување ако се оплодат.