Supeeeeeer Ne panici samo, ako ne se javuvaat nema vrska deka kje ti kazat nesto loso, toj den dur se javat na site eheee. Mnoguuu mi e milo za tebe
Значи човек колку поддршка може да најде на форумов, некогаш ни од најблиските немаме вака поддршка. Сите што поскоро да се израдуваме. Бог е голем и е тука за сите нас.
Nikoj podobro ne moze da ne razbere od nie sto sme tuka, sto go sme go pominale sevo ova. Se sto prasuvas ti momentalno, mi go navrakjas filmot kako jas isto se stresirav, minuti broev cekajki da mi se javat i da mi soopstat ubava vest. Imam pozitivno mislenje za tebe ovoj pat, mislam deka na kraj kje se prefrlis vo Trudnicki
Site ke se prefrlite vo trudnicki osven jas zasto pogolem maler od mene nepostoi. Betata od 26 se namali na 6 nisto od mojata bremenost
Здраво и од мене на сите! Нова сум овде и се приклучувам во ИВФ борбата. Накратко за мене, пред извесен период ја прекинав бременоста скоро на крај. Иако, навидум се изгледаше како што треба и имав супер бременост, многу доцна се откри аномалија кај бебето. По бројни консултации со доктори и различни мислења, се одлучив на амниоцентеза со целосно егзомско секвенцирање, а резултатите за жал беа лоши. Аномалијата беше генетски предизвикана, а генетската варијанта (мутација) која ја предизвикала носеше со себе многу големи ризици за животот на бебето во иднина. Тогаш бевме ставени пред најтешката одлука во нашиот живот. Не советуваа дека иако сум во осми месец, треба да размислиме бремноста да се прекине, бидејќи болестите кои веројатно би се развиле, покрај видливата аномалија (најмалку десетина на број а сите поврзани со витални органи) би биле пеколни за него (резултатите имаа висока предиктивна моќ, а со оглед на аномалијата проблемите отпочнале уште во стомакот). Ја донесовме одлуката за прекин на бременоста, а она низ што поминав, и физички со пораѓајот и психички после пораѓајот не би го посакала ни на душманот. Единствено што знам е дека одлуката беше донесена од љубов и родителски и мајчински порив да си го заштитам најмилото од болка и патење. Загубата е огромна, душата ме боли. Понатаму, следуваше тестирање и кај мене и кај партнерот, резултатите покажаа дека јас сум носител на генетскиот варијант (мутација), но, ете сум имала среќа кај мене да не се развие аномалија. Шансата ова да се повтори при природно зачнување е огромна, па оттука, за планирање на следна бременост, мораме да размислуваме на ИВФ. Сето ова ми е ново, и толку сум збунета, се чувствувам дека не знам кај терам. ИВФ би била најбезбедна опција, заради предимплантациските ПГД тестирања, а во нашиот случај ќе треба да се направат и пгд-а и пгд-м тестирања. Ве молам, доколку има членки со слична ситуација да ми пишат, како и каде ја воделе постапката, дали овде или во странство, како поминале и да го споделат искуството. Засега размислуваме за Грција.
Premnogu mi e zal za se sto si pominala, ova e navistina trogatelna prikazna kade ti posakuvam da ostanes silna, hrabra i pozitivna kolku e toa voopsto vozmozno. Po se ova sto go procitav mi ostavi vpecatok deka si isklucitelna razumna licnost i sekoja cest, kapa dole za tebe. Sovet ne mozam da ti dadam bidejko nemam iskustvo no ti posakuvam mnogu srekja, i sto pobrgu Gospod da te nagradi.
Devojki ima li nekoja so pcos kako mene i so koristi Miocystin fertile??? Barav niz site apteki gi nema. Dosega koristev ovunorm, no vidov deka ovie imaat poubav sostav i sakam da smenam - se podgotvuvam za vtor obid za vtoro dete, nekade od esen.... I dali ima nekoja so pie betaimuno??? Kako ste zadovolni? Citav niz forumov nanazad, gledam gi davale nekoi doktori. Sakam da gi zemam da pojacam imunitet
@Nela_21 за miocystinn fertile види онлајн на аптека виа фарм, мислам дека имаат, јас ги зедов од таму пред неколку недели. Не можам да кажам каков ефект имаат, мене една пријателка ми ги препорача, таа ги пиеше пред ивф, кое излезе успешно.
Fala ti mnoogu. Jas mislam deka se podobra varijanta od ovunorm procitaj ke vidis. Kako gi pies 2x 1 kesicka taka?
И јас пиев овунорм, ама ми беа тешки за голтање и по завршување на пакетчето ми препорача пикозитол кесички. За квалитетот на јајце клетки бар кај мене се покажаа супер. Ем се доста поефтини. Него, до кога пиете q10?
Jas gi piev prviot pat i po pozitiven test, mozam da vidam doma na izvestaj do koga tocno bilo. Kondultiraj go ivf doktorot..... Jas gi menuvam ovunorm bidejki nekako edvaj gi goltav, a i za kvalitetot prvoto ivf mi bese uspesno ovunorm piev, sega vtorovo neuspesno isto ovunorm.... Ne deka od toa ama bese, ama soatavot na ovie e so mio i chiro inozitol mislam i da probam
Од твоја уста во Божји уши...дај боже сите да се тргнеме од темава ама затоа,потоа...сега за сега добро е што се имаме вака за ширење позитива
Нареден пат ќе бидеш посилна и попозитивна и ќе успееш ❤️ Верувај дека ќе дојде денот кога ќе се префрлиш и ти
Ти ја читав приказната во други теми, многу ми е жал за сета болка со која си се соочила. Верувам низ што поминуваш, во вакви моменти ти се руши цел свет. Не си сама! Ќе ја одболуваш и оваа болка и ќе најдеш сила да станеш пак на нозе. Се додека сме живи има и верба и надеж.