Te sfativ. Fala ti. Jas mislev deka doktorot ne naplaka prv pregled, kaj negov pacient, zatoa te prasav
Nema pravilo, mozes da custvuvas a moze i da ne ... sekoja od nas e razlicna... jas konkretno nemav nieden simptom ni koga imav neuspesen transfer ni sega koga dobiv dve crticki uzivaj si i gali si go mesheto i ke si bidne ❤️samo bidni si pozitivna te cekam.so ubavi vesti
После 3 дена од трансфер имав грчеви и пецкање. После 1 недела од трансфер почнав да станувам во 6 сабајле мртва гладна со особена желба за кашкавал. И нозете ми беа цело време ладни мраз. После почнаа градите да ме болат.
Јас воопшто не се ни замарав до еве денес веќе 2 ден и ме боли доле стомакот на лева страна, градите ќе ми пукнат и имам секрет со мали грутки кои знам се од гелот. Па може и хормоните играат улога ама ова не ми е некоја позната ситуација.
Јас мислам дека Бојаџиев нема да и наплати. Јас одам кај Митко ама кога не беше тука бев кај неговата замена Кузеска и она ми направи ехо ми рече ќе му го пуштам на Митко на Вибер па после договарајте се вие двајца што понатаму. И ни денар не ми наплати. Замената само го прави прегледот,не мора да значи дека ќе наплати.Плус она не го бира Бојаџиев,они и рекле он му е замена. Ќе си наплатат они кога тогаш,и онака сумите им се вртоглави
Сакам да прашам дали некој од вас правел испитување CD 138 (хронично воспаление на внатрешноста на матката) и NK клетки убијци, како се прават, дали сето ова може да се направи истовремено со дијагностичка хистероскопија, каде сте правеле и која е цената?
Ако правиш хистероскопија кажи му на др дека сакаш да ги направиш и тие испитувања и ќе ти земе примерок за тоа. Пред две/три години во Систина само хистероскобија беше цц 55/60 000 ден Сега се сигурно други цени. Прашај таму каде што планираш да правиш хистероскопија ќе ти кажат точна сума.
Може да се направи со дијагностичка хистероскопија, може и посебно со биопсија од ендометриум - јас правев во NewBorn и примерокот го носеа во хистолаб. Кај мене беше испитан микробиолошки и хистолошки, CD138 и нк клетки конкретно не беа испитани бидејќи не пишал докторот, а се јавив во хистолаб и ми потврдија дека испитуваат (сигурно со дополнителна цена). Во Систина може и сами да испитуваат но види за цени, мислам дека има голема разлика во цените за хистероскопија.
Zdravoo , sakam da prasam za vaucerot od fondot . Dali mora 4 inseminacii? ( spermogramot e dobar) Imam 3 napraveno . Fala mn.
Се зависи од дијагнозата. Ако немате никаков проблем ќе ви бараат 4. Има некои што поминале без инсеминации, јас со две, некој со 1или 3... По што точно одлучуваат не знам
Јас сум во понеделник кај др. Лазаревски и уште ми се нема јавено сестра Анита за да ми каже дека нема да дојде докторот. Еднаш веќе презакажав, требаше во јуни да се видиме. Ќе одам во понеденик и ќе пишам што ми кажала и дали бил докторот таму.
Докторот е доста ок,мене ми мереше фоликули,кога Ивановски не беше тука.Така да не се се плаши,детално мереше и гледаше.