Можеш. Само договори се дали ти или они ќе го однесат материјалот и каде секако . Моите мислам дека во Хисто лаб беа однесени од страна на Ремедика, ама не сум сигурна.... наназад во темата имам пишувано и пратено анализата како изгледала па можеш да провериш. , Земањето на материјал и анализите ме чинеа цц 24000 ден .
Devojki da mi pomognete , mi treba meriofert 300 edinici. Koja apteka prodava toa ili nekpja od vas da ne prodava a ne i treba ? Sistina bevme 150 edinici imaa posledni gi zemavme , remedika zatvoteno do 17:30 rabotele
Види во аптека Мери позади Newborn е односно спроти електро факултет или аптека Берна фарм во Чаир може да има таму.
Denes imav kontrola kaj doktor Lazarevski samo da ve izvestam tie sto cekate deka doktorot i denes ne bese na rabota mene me pregleda Mladen , Mladen si e super mene me porodi so prvoto dete nemam komentar si pominav najubavo. Doktor Lazarevski ke se vrati ili naredna ili naporedna nedela zavisno od situacijata zdravatvena denes sestra Anita ja prasav.
Здраво женски дали може некоја да каже што точно се испитува на институтот за имунологија? Ме прашува докторот за да знае како да напише упат
нека стави шифра за неплодност, на имунологија ќе ти кажат што се да испиташ, генетески мутации, автоантитела(вклучувајќи тироидни), д витамин, хомоцестеин
Многу се израдував на информацијата за зголемување на бројот на обиди, дури цел ден си бев еуфорична. Е сега, од како спласнаа првичните емоции и почнав да размислувам рационално јас добив сосема друга слика за целокупната ситуација. Всушност, нас не ни е потребно да правиме инвитро по шест пати, туку шансите за успех да бидат сведени на максимум уште од првиот пат. Во контекст на тоа, она што нас ни е е потребно, и што е составен дел од инвитро процесот во секоја реномирана европска клиника, е PGD тестирање (секако вклучено во ваучерот). На тој начин би се избегнале трансфери со неуплодни ембриони кои би вродиле со сигурен неуспех, би заштедиле драгоцено време и секако финансии. Се прашувам зошто PGD тестирањето кај нас е сеуште далеку од достапно. Некои клиники го нудат, меѓутоа со препраќање на материјалот во други држави, што уште повеќе ја отежнува постапката. Исто така, оваа одлука дефинитивно не оди во прилог на клиниките со оглед на тоа што инвитро оплодувањето кај нас e претворено во профитабилен бизнис. Неодамна заврши моето патешествие во Плодност, каде доживеав страшно ноншалантен и непрофесионален однос (да напоменам дека трансферот ми беше направен со пролактин 48! и според нив пролактинот не влијаел на инпланатацијата). Уште од денот на трансфер постапката беше осудена на неуспех. Кога со три обиди јас доживевав ваков однос, тогаш каков би бил нивниот пристап и експертиза со шест обиди?!
Првите три обиди што се покриени од фондот, јас мислам дека државата им ги исплаќа на приватните болници, така да тие секако ги земаат парите, што е битно дали од државата или од пациентите лично. Не би требало да работат со помалку внимание за обидите покриени со ваучерот. За измената со 6 пати обиди за инвитро, во ред е. Тешко е за телото за жената ако треба да поминува толку пати низ таа процедура, ама желбата за дете не треба да биде ограничена, на 3 пати, 5 или 6. Ако таа самата се чувствува добро и има дозвола од лекарите, нека постои опцијата.
Девојки,на кој ден од циклус правевте криотрансфер? Минатиот пат докторот ми спомна на 20ти ден од циклус. Денес ми е 9ти ден,бев на ехо.6,8мм ендометриум. Јас сум задоволна бидејќи сум со многу тенок ендометриум секогаш.Претпоставувам дека уште ќе се задебелува
Istoto go mislam i jas barem na 3 meseci da beshe razlikata sepak nie se borime i so vremeto. Ama vo sekoj sluchaj i ovoj poteg pomaga i e za pozdrav.