Mene na 20ti den mi bese transfer. I mi vkluci i Dabroston tableti 3x1, i cikloproginova belite samo po sema koi denovi da pijam 3x1 koi denovi 3x2 .. i nad 13mm mi bese ednometriumot. Od koga go vkluci Dabroston znacitelno se zadebeli
Имам доста читано, и во многу држави имаше кај што само 1 годишно е дозволена стимулација. Секакви ограничувања има, во Уса може до 6 пати вкупно ама на приватно. И во ЕУ има ограничувања во повеќе земји до 40 гое, не е ваљда за џабе, сигурно е заради здравјето на жените. На 3 или 6 месеци стимулации јас секако не би правела ама добро е да има некоја едукација за тие што ќе се одлучат за тоа, и да се објасни како реагира таа постапка на телото.
Се сложувам со тебе. Да се остави подолг период за одмор е најкорисно додуше најдобро е ич да не правиме ама еве сме и прифаќаме се што ќе дојде со целиот процес.
Не треба да се нервираш, така е најдобро, треба телото да одмори после хормонската терапија, мислам дека воопшто не е добро после неуспех за 3 месеци пак да примаш хормонска терапија, сепак и нашето здравје е најбитно пред се.
И јас го делам ова мислење, последниот ден од стимулацијата и 2 дена по пункцијата цело тело ми се распаѓаше, не можев од болки да станам. Само се молев за неколку ембриончиња, за да не мора пак истото да го поминувам сега скоро.
Многу сум среќна морам да споделам од моите 6 ембриончиња денес замрзнале 4 и ми рекоа дека се со добар квалитет Имам уште долг пат знам ама со Господ напред се ќе биде .....на сите посакувам среќа. ❤️
Nemaat reagensi na imunologija, odnosno kako sto go sfativ dr Trajkov pred dva meseci ne go pravat toa ispituvanje, vo labaratorija Ramus ispituvaat 3000 iljadi denari gore dole e cenata, javi se i prasaj
Не испитуваат. Доктор Трајков советува да се направи испитувањето во Софија или Солун некаде каде што крвта веднаш ја испитуваат а не ја праќаат во странство.
Браво, супер бројка! Не одите на свеж трансфер, така? Прво ќе ги замрзнете па нахнадно ќе правете трансфер?
Не,ми кажа уште пред пункција дека најверојатно нема да правиме свеж трансфер поради покачен прогестерон....
И ние одложивме пак трансфер. Има останато еден фоликул од 19 мм. Може да ни прави проблем. Повеќе среќа следен месец. Мачно.. многу мачно. Ама мора така што да правиме.
Izvini na koj den proveri progesteron? Koj doktor te vodi? Prasuvam za da si proverem i jas sledniov pat bidejki prethodno samo E2 proveruvav
A folikulot go cekaat da pukne ili go punktiraa ? I jas imav taka zaostanat folikul i izlwze deka vlijaese na ishodot. Ne se grizi, podobro podocna, otkolku izbrzano a bez uspeh! Ti posakuvam sreka
Аха јасно. Тамн и телото ќе одмори, сигурна сум дека успехот е многу поголем кога се оде со замрзнат ембрион Со среќа!
Не оставивме да пукне со циклусов. Па на следен од 2 ден да почнеме со естрофем. Вика тој ќе пукне ама дека треба терапија, да не го стимулираме да расте па да напраиме проблем.