Pa na mene em mi go punktiraa, em so stimulaciite izgleda pak porasna, doktorot premolce, ama imase vo negoviot pogled nezadovolstvo, i mojot ishod bese negativen. Jas otposle izguglav i sfativ deka pri vakvi slucaevi nema uspeh, ako se pravi ivf na istiot ciklus. Dobro e sto doktorot sto te vodi vaka postapil, raduvaj se! ❤️
Да да, апсолутно е добро тоа што толку посветено се работи и не се брза. И да ви кажам искрено докторката е таа што зборува и планира како да ќе биде успешно(иако нели тоа не може никој да го знае), она што сакам да го кажам е дека не е колку да помине процедурата, туку да биде што поуспешно.
По разговорот одма сфатив дека станува збор за неа, многу е внимателна, јас требаше минатиот циклус да правам трансфер, ама имавме порана овулација и рече за следен, односно за овој. Со среќа и известувај како оди процесот.
Допрва ке се напраават измените во Законот. Рекоа и дека ке нема партиципација, ама појма немам што значи тоа за трошкот.
Обавезно, и ти исто.. Имам јас уште цел месец сега чекање... Се надевам ќе имаме успех. Кога ја плаќате партиципацијата? Мене никој ништо не ми спомна, освен не ни должите ништо. Дали после трансфер?
Коментарот ми е на веста за 6 ин витра на товар на Фондот и изјавата дека нема да има партиципација. Не знам дали до сега имало или немало. Знам само што е на товар на Фонд а што не.
Cupinja ubavi,sega citav na GAK deka ke ima doniran reproduktiven materijal,dali veke e usvoen i toa ili sega samo 6 obidi za IVF kako da razberime ima nekoja poverodostojna informacija...pozdravce do site...
Се согласувам со тебе и оваа одлука само им оди во прилог на приватните клиники кои ќе продолжат ноншалантно да си ги водат ивф процесите и да ги трошат парите на државата и нашите пари. се додека не се смени нешто во начинот на самата ин витро постапка додека не се обрне внимание на секој пациент,додека нема надзор и контрола врз лабараториите, џабе ваучери,не ни требаат екстра обиди. Пробав да му го предложам ова на здружението по пат за бебе преку ивф, да се зафатат со решавање на вистинските проблеми и да се борат против злоупотреби на што добив одговор ако сум имала нешто сама да сум обелоденела и дека имало успешни приказни и по нашите клиники. потоа од пријатели дознав ( ова од рекла казала) дека и они дека се поврзани со една од клиниките во Скопје за таму да се трошат ваучерите.
Донирани јајце клетки колку што сум информирана во Србија се бесплатни,после 45 година сама си ги плаќа. Кај нас ни тоа не е ни спомнато,за бесплатни донирани јајце клетки. Цената во сите клиники е различна и за наш стандард се високи цените. Но борба си е борба
Партиципација јас како што имам тука читано некој се плаќале по 6000 ден јас не сум плаќала 2 инв правев
Koga mi zemaa biopsija od endometrium se pokaza deka imam hronicno vospalenie vo matkata i zgolem broj na nk kletki. Toa bilo pricina za spontan abortus. I posle imunoloskite ispituvanja se pokaza tocno koi receptori bile problem i isto zgolemen broj na nk kletki
Во врска со ваучерите, мене ме интересира што во случај ако не дојде до трансфер? На пример си го поминал целиот инвиро процес, стимулации, пункција, оплодување но на втор ден ембрионот престанува со развој и фактички не настанува трансфер. Дали во овој случај, клиниката ги добива парите од ваучорот, бидејќи не настанал трансфер?
Toa e najpametno da znaes! I kaj mene taka se napravi pocekavme teloto da dojde vo normala i napravivme transfer i bese uspesen. Da mu veruvas na dr.Trajkovski covekot e legenda. Cela procedura me potsekja na mojata i na kraj zavrsi uspesno, veruvam i kaj tebe kje bide. Samo pozitivno