Да така е, бидејќи после одмрзнување ги ставаат ембрионите во медиум и всушност тоа се наплаќа. Во цената за трансфер со замрзнати спаѓа и одмрзнувањето, ако веќе имаш замрзнати од искористен ваучер и следно правиш трансфер со замрзнат, цената што ја знаеш дали за NewBorn или Систина го опфаќа и одмрзнувањето, не плаќаш дополнително одмрзнување, не знам дали добро објаснив Е сега, јас имав ситуација да одмрзнам ембрион на трет ден и да го оставиме да се развие до петти и не преживеа - тогаш платив само одмрзнување и фолекулометрија, без трансфер.
Fala mnogu za objasnuvanjeto mene mi pravea histeroskopija pred nekoj mesec ne bev informirana da im kazev da mi zemat primerok i za ova. Znaci ti imash praveno na nekoja Germanska klinka?
Za vo grcija ne znam ama znam deka vo kiew se namnogu isplak,12000 evra za 5 obidi,vo taa sena ti se j.kletki pregledi i terapija,na transfer mozes da biras kolu embrioni ke ti vratat
Da. Mozelo da zemat primerok. Ama i sega mozes. Voopsto ne boli. Malku e nelagodno, ama kratko trae. Vo germanska klinika e napraveno ispituvanjeto, da.
Девојки здраво, претпоставувам дека веќе сте запознаени, но вака да пуштам линкче: НА ДРЖАВЕН ТРОШОК ЌЕ СЕ ПРАВАТ 6 ИН ВИТРО ОПЛОДУВАЊА, БАРАЊАТА ЌЕ СЕ ОДОБРУВААТ ЗА 2 НЕДЕЛИ МЕСТО ЗА 3 МЕСЕЦИ, https://sdk.mk/index.php/makedonija...-2-nedeli-mesto-za-3-mesetsi-kazha-klekovski/ „Првата измена е дека Биопотмогнатото оплодување (БПО), или популарно наречено ин витро, станува составен дел од основниот пакет за здравствена заштита. Се зголемува бројот на обиди на шест од постоечките три. Третата измена е дека се ослободуваат од партиципација за ин витро третмани, повторувам, овие третмани се бесплатни. Направени се и неколку измени во Фондот, го скраТивме периодот на чекање за одобрување на документи од три месеци на две недели. Тоа е важно скратување, имаме два пати неделно комисија која ќе прави одобрувања на барањата за БПО. Втората работа е намалување на администрацијата и воведување на дигитализацијата, комуникацијата со барателите е дигитализирана и ваучерот отсега ќе го добиваат дигитално. Досега го добиваа преку пошта и се случуваше да се изгуби'' На цела мака, добро е што притисокот за само 3 обиди нема да го имаме. Дај Боже да се поминува со што помалку обиди. Ве поздравувам сите
Мене ми беа извадени 13 јајце клетки од кои 12 зрели. Како за беља баш тој пат спермата на маж ми ми рекоа дека била послаба а до тогаш на 4 инсеминации немавме таков проблем, и по разговор со ембриологот решив да одиме на оплодување со ISCI метода наместо обично. Од 12 јајце клетки се оплодија само 3, и една четврта потенцијална која ја чекаа дали ке убрза со двоње. До 3ти ден дојдоа само 3, а до 5ти ден само 2 ембриони. Исто како тебе бев во шок бидејки според сите науцни статистики требаше да добијам многу повеќе ембриони, но некако се помирив. Вратив назад еден ембрион истиот циклус, а еден замрзнав бидејки сум слушала дека не секогас телото е спремно за трансфер во истиот циклус со стимулацијата поради многу напумпани хормони. И ете тоа едното се фати од прва, еве веќе 24та недела.
I jas imav slicna prikazna,mi izvadija 12 jk 6 se oplodija,na 3 den mi vratija 2...i koga na 5 den mi se javija deka niedna ne preziveala i nema za zamrznuvanje mn se razocarav,no sreka se fati edno od dvete i sega sum 10 nedela bremena..inaku bev odeopacki sterilitet i prvo ivf