Со Господ напред,во петок ќе биде криотрансферот! Ако има некој да ме дружи во паника и вадење од памет,изволте!
здраво на сите Ќе може ли некој да ми кажува какви документи треба да доставм до Фондот за добивање ваучер за ивф. Имам читано на web на фондот, ама пак сакам да бидам сигурна дали треба секакви медицински документацја да пратам таму или само тоа административни документи? Исто така сум заинтересирана да знам дали матичниот гинеколог треба да заврши некој обврска тука или само јас треба да трчам, пошто според мојот матичен (не знае што треба ми даде едно ливче рече ови ги барат ама не ги барат сите) ве молам за одговор за вашето изкуство, инаку во интернет имам читано секој ден
Zdravo, Ke moze li nekoj da mi objasni pred transfer dali ispituvaat hormoni vo Sistina? Koi hormoni se bitni? I kolku treba da bidat za uspesen transfer? Procitav negde nekoja clenka deka I bil otkazan transferot zaradi visok progesteron... ako nekoj znae da mi objasni ili upati neli progesteronot treba da bide visok za implantacija ili ? Koregirajte me...? pod fondot kolku hormoni imame , ako ne ispituvaat da si proverime samostojno vo toj slucaj Pozz
Да супер ,имаме постирано веќе погоре и колку е тоа убаво искрено незнам мислам дека повеќе треба да воведат испитување на ембрионите да влегува во ваучерот и замрзнувањето затоа што тоа уствари е најбитно, ова што имаме 6 пати проба баш и незнам колку ќе ни е корисно да бидеме само стимулирани и "трошени" а без никакви испитувања само да си правиме трансфери ама тоа е тоа. А за Барањата одамна не се чека 3 месеци веќе 3-4 години наназад се чекаше еден месец а оваа година кога во април поднесов ми одобрија за 1 недела а не две недели како што пишува.
Во Систина сум слушнала дека не проверуваат прогестерон - може не важи за сите доктори, не знам нека кажат членките. Во NewBorn проверуваат пред пункција или овулација и доколку е висок (над 1) се откажува бидејќи се смета дека ендометриумот е 'презреан' и прозорецот на имплантација е изместен, рецептивноста нарушена. Покрај прогестерон, испитуваат LH и E2, за да проценат кога да се дозира стоп инекцијата, a според мене треба да се испитува и пролактин или TSH доколку пациентката имала проблем со овие хормони и ги контролира со терапија. Прогестеронот треба да е висок на денот на трансфер и затоа се дава прогестеронската поддршка како суплементи, инекции, вагиналети. Најдобро е да биде околу 20 за поголем успех, јас самостојно го испитував.
Girls,не ми е јасно нешто. Од вечер почнувам со Кринон гел,а од утре плус Пролутекс 2x1. Во петок ќе биде трансферот. Има некое правило 5 дневен ембрион да се трансферира на 5ти ден од прогестерон? Во петок ќе ми биде 5ти или 4ти ден од прогестерон?
Здраво женски, Како закажувате термини кај др. Лазаревски? Сакав да закажам за консултација, но ми викат прв слободен после 10 Август.
Здраво. Прогестеронот можеш приватно да го испиташ мислам на своја рака, јас го испитав во 2023та и кај нив во систина они мислам го праќале за Турција и ми наплатија 50€, а докторот не ми го бараа бар колку што памтам, мене ми е овој пат трет обид за ин витро и ваучерот го го бивме за точно 3 цели дена од поднесувањето на документацијата… Твоето објаснување околу испитувањата пред трансфер за тироидна и пролактин ме бендисаа пошто сум на терапија за покачена тироидна пијам еутирокс од 50 од 2017г. И исто така пијам на 10 дена достинекс за пролактинот и ми е се во нормала али добро е да знам кога ќе ја почнувам постапката сега за месец два пошто сакам летово да помине, да преиспитам повторно. Имај убав ден❤️
Исто така ме интересира да прашам дали некоја знае која цена е од ден за да останеш да лежиш во систина на пр ако сакам да останам ден два пет после трансфер да мирувам, колку е ценовников оти неможам да најдам ништо ново по гугл