Здраво девојки, вчера подадов документи за ваучер, ви испракам на сите позитивна енергија и ви посакувам успешен исход на сите што сте во процес.
Сакам да ги прашам членките што имале одложен трансфер поради висок Прогестерон, како ви беше наредниот циклус дали нормално или имавте промени. Само да споредиме искуство, мене еве ми дојде 6 дена порано.
Еве мој пример, 7 инвитра правени тука кај нас, имам пробано се, лежење две недели, една недела, пет дена, три дена.....6 неуспешни. Седмото инвитро во Прага правено, таму нема пракса на лежење воопшто. Веднаш после трансфер шетавме со сопругот низ Прага цел ден буквално, ручек, кафе, пиво.... наредното утро со кола тргнавме за Скопје (1300 км) по пат исто застанувавме за јадење, кафе.....од прва успешно. Мое мислење е дека движењето има повеќе бенефит него лежењето и поради циркулација и пред се поради психичка опуштеност во целиот процес.
Се согласувам и јас,мислам дека подобро е движење.Еве јас на пример моето прво ифв лежев една недела,друга недела до тест по малку буквално само вц кујна и толку,за среќа успешно заврши,сеа трансфер со замрзнат се оставив во рацете на господ,морам така поради секојдневните обврски околу децата,бидејки се многу мали 2 год и си го бараат своето внимание
Девојки, кај Лазаревски во Систина тешко се стига до прв преглед? Ѕвонев кај сестрата, едвај ја добив, ми вика за прв пат, нема слободно до почеток на септември. Евентуално крај на август ако се отвори нешто најбрзо. Во мислење сум, пак ќе звонам да видам дали ќе има нешто порано, ама многу чекање е до септеври за прв пат да отидам консултативно. Месец по месец времето си лета. И кај Ивановски е иста ситуација?
Devojki da ve prasam inekcija dipherelin ili decapeptyl depot kade mozam da najdam, vo aptekata vo Sistina nemaat
Па вероватно дека и одмори и повеќе се чека ама горе доле кај сите за прв преглед е повече чекање. Нека ти закаже Анита па некој ако откаже кажи и да те помести чим си се одлучила за Лазаревски
Vitaminite sto gi prima me vo terapija dali se neophodni, skapi se premnogu a neznam kolku se potrebni pri inv
Па да Неопходни се колку и да мислиш дека можеш приородно да ги земеш сите суплементи сепак не во толкава количина, види комбинација од поефтини али сепак ни требаат за целиот процес
Ne si gi davaj parite za Impril ako go zimas.. Vo apteka neka ti dadat zamena za suplementite koi gi primas. Neznam sto zemas ama ima I mnogu nepotrebni raboti koi se davaat....
Kaj Lazarevski mnogu se ceka, bez razlika dali e leto ili zima. Jas cekav 3meseci za termin kaj nego i toa bese januari. Na kraj cekav, otidov ama ne se odluciv za nego
Здраво, дали во МК прават негде биопсија од ендометриум за НК клетки (значи не од периферна крв, него од примерок од матка)? Фала однапред
Здраво, имам 4 кринон гел што се со рок до септември. Од битола сум ако некој користи може да ги дадам, ми ја сменаја мене терапијата само на вагиналети.
Девојки и двете ве подржувам во оваа одлука, @Bebce ❤️❤️❤️ исто и тебе Ќе направете голема хуманост, а вас Господ да ви дарува само убавини и благосостојба! Секоја чест за ова размислување
Да и кај Ивановски е иста ситуација за прв пат кога се оди. Мој совет ако сакаш прифати го, подобро почекај ако веке имаш одлучено за тоа на кој д-р ке му ја дадеп довербата за да те води низ овој макотрпен процес. Со лесно и со успех од
Дали откако ќе завршиш со првичната консултација можат да те одбијат или да чекаш повторно долго време?
Зошто би ве одбиле, сите доктори и клиники имаат голема полза да започнат процес со било кој а не да одбиваат пациенти.