Девојки,после трансфер дозволено ли е спиење на стомак? Цел живот спијам на стомак и синоќа викам ај на страна,цела вечер се преметкав,жива ненаспана сум
Спиј си во положбата како што ти е удобно, не може да афектира, премало е и убаво заштитено во матка, no worries
Devojki zdravo .Imam ostanato terapija sto veke nema da mi treba i se e so rok. Upotrebeni se poveketo , no toa sto e ostanato ako na nekoja i treba pisete . Takrolimus 1500 den Meriofert 75 iui edna inekcija 1400 den Prolutex 2 sisenca od 25 mg 1000 den Cyclogest vaginaleti 500 den Dekortin gratis Estrofem gratis Dabroston gratis Krinon gela 2 gratis Prikacuvam sliki da vidite koja kolicina se
Здраво, јас сум нова на форумов.....Се спремам за инвитро кај Др Петановски во Ремедика, дали некој би сакал да сподели искуство од постапката, добри, лоши страни....многу би ви била благодарна...Исто би сакала да прашам освен инекциите за растење на фолекули пред да се извадат јајце клетките и потоа откако ќе се направи трансферот прогестерон, дали уште нешто сте примале и доколку да дали е тоа поврзано со некој ваш здравствен проблем или општо се прима тоа....И дали инекциите ви предизвикуваат анксиозност депресија промена на расположение, нервоза....Извинете ако поставувам прашања глупости прв пат ми е..
Здраво, некој да сподели искуство за стимулации со таблети. Кломифен рече докторот дека ќе применува. Размислувам да почнам од почеток. 3 стимулации, 6 трансфери, 3 спонтани. Сега морам се на приватно и размислувам за стимулации само со таблети. Дали сте добиле јајце клетки? Дали се оплодиле како треба и дали сте имале успешна бременост? Докторот препорачува нормални стимулации, да добиеме повеќе ембриони, повеќе шанси за успех. Јас сум малку скептична.
Индвидуално е не е општо. Мислам никој не е на иста терапија, зависи од твојата ситуација, мене на секој преглед ми кажуваше што да земам понатаму, во зависност од бр.на фоликули, големината, па ти проверуваат гормони и сл. Мене не ми предизвика никаква нервоза и депресија ама имав болки во стомакот и кичмата, поминаа после пункцијата 2 дена. Во Македонија си? Зошто излезен е законот за 6 ваучери во службен весник.
Природен модифициран процес со Кломифен ти е ок варијанта. Можеш да добиеш едно до две зрели јк, но многу е битно кај кој др. ке одиш. Не ги бива сите за тоа. Тој процес бара голем осет.
Благодарам. Тука во Германија ќе идам пак. После трансфер ќе ми биде иста терапија. Битно е да се добијат здрави јајце клетки кои ќе можат да се оплодат. Ти благодарам
Не во Германија. Размислувам и на таа опција да дојдам во Македонија. Ама повторно би било на приватно.
Извини, а испитавте причини за спонтаните? Сепак три не се малку. Инаку и со таблети стимулација може да даде ефект.
Да. Првиот пат уште од почеток имав крварење и не растеше бета хцг. Вториот пат поради хронично воспаление во матката и покачени нк клетки. Сега третиот пат пративме на испитување ама неможеа да откријат точна причина. Се сомневаат на генетска аномалија. Сега треба да направам испитувања на мутации кои не ми се испитани и протеин Z. Се останато ми е испитано и во ред.
Devojki aj malku pomos okolu hormonive, maticnava ke gi vidi tek ponedelnik. Vaka, vcera zemav rezultat, od hormoni ispitani na 4 den ciklus. I gledam vrednosta na tsh okolu 3. Prolaktin ne mi se sviga. A se tokmam, sobiram veke dok za u fond za ivf od esen... E sega prosli pat pred i ivf u mart proveriv hormoni duri i vo dve labaratorii i prl bese soliden, tsh na 3 dena pred punkcija bese 1.90 nekade pod 2 so mislam solidno...Sea me plasi ova 3 tsh. *Dali da sw konsultiram so endokrinolog za terapija. Cudno mi e so nikogas sum nemala pr so tsh. * Dali e mozno od stomulaciite mi se ima pokaceno? *Ima li neso na prirodna baza da se namali do 2 da go spustam tsh? Da napomenam: periodov pred da ispitam hormoni bev prilicno izmorena, i pod stres ( ako ima toa neso vlijanie na rezultat)
Јас нарачав од iherb пред можеби неполн месец и доставата преку дхл беше 550 денари, дури се зачудив зошто пред тоа кога сум нарачувала доставата ја плаќав по 1500ден. На iherb цело време објавуваат и кодови за попуст, ако начекаш некој добар код кој би ти ги опфатил сите апчиња можеш да си заштедиш 2000+ ден
Ај веќе кога читам ова ми е непознато зошто ништо не ми рекле па да прашам. На стомак спиење како се подразбира? Јас на стомак не спијам ама на страна да цело време, ама кога си на страна делумно е како да си на стомак.