Здраво, почнав со стимулации со Бемфола. Дали треба да се истиснува воздухот? Сестрата рече дека треба, ама многу тешко оди, и ми истече дел од течноста обидувајќи се да го истиснам воздухот..
Не се истиснува воздухот. https://www.brusselsivf.be/wp-conte...rochure_Demonstratie_medicatie_EN_02print.pdf 14та страница е за Бемфола како се аплицира.
Се јавив во Ремедика ми кажаа биопсија за Нк клетки чини 21000 ден и ја прави само др Петановски. Битно и да се нагласи кога се закажува дека за биопсија за Нк клетки станува збор.
I mene mi kazaa se istisnuva malku pa se aplicira. I jas taka pravev. Dali e pravilno ne znam, ne tvrdam.
Да знам дека така кажуваат. Исто е и за клексаните некои сестри така кажуваат. Да требало да се истиснува воздухот, ќе било јасно наведено во упатство на производителот, ама не е.
Мене сестрата ми ги даде спремни само да ги аплицирам,таа ми ги спремаше,ми ги даде наместени со дозата и наместени иглички на сите инекции , кога се боцкав воздух за истиснување немаше.
Na site lekovi so se apliciraat medicinski treba da se istisne vozduhot i da se aplicira samo tecnosta
Mene kako ke mi kazea taka pravev iskreno nesakav da citam dopolnitelno, ama super sto si informirana
До сега три пати стимулирана, сите три пати доаѓа навреме не доцни ама трае повеќе денови од вообичаеното и поголема количина на крварење.
Mamicki ve molam za mislenje Dali e mozno da ima bremenost posle 6 dena kasnenje na ciklus,a prethodo test pravev na 10 den so transfer pokaza negativen ili seto toa e od stimulacijata
Направи си бета пак или домашен ќе фати и на домашен после 6 дена доцнење за да си бидеш на сигурно. Мене ми доцнело ама по 2-3 дена макс. Може да доцни некогаш и повеќе ама ако ептен ти доцни и повеќе од недела и пол консултирај се со доктор.
Ke napravam pak deneska 7 den kasnenje spmtomi nemam nikakvi pa malku mi e cudno,se vo bozji race ostavam sto i da bide imam veke dva mali angeli doma
Dali na 10 den pravese samo test ili beta ispituvase dokolku e test naoravi si beta za sigurno sepak kaj nekoj na 10 den pokazale negativen a na 14 den pozitiven zavisi na kolku dnevni embrioni e praven transver koga e bila implantacijata mozebi si imala docna implantacija 7 dena docnenje ne e malku
Transfer sozamrznat embrion na 5 den inaku samo domasen test pravev i koa mi pokaza negativen malku se razocarav i ostaviv taka malku da pomine nekoe vreme ama veke na 7 den docnenje mi stanuva sumlivo inaku terapija pred transfer estrofem 2*3 folna aspirin i utrogstan 3*1
Ajde napravi nov i cekame pozitiven i konsultiraj se odma so doktor okolu terapijata tokolku izleze pozitiven testot