Кај кој доктор си? Мене во Систина кај Лазаревски две инвитра ми вратија по 2 ембриони без прашање и тоа, никој не ме консултира што јас сакам. Ниту па ми спомнале дека е ризик.
Кај Димитров, во Систина, викаат вракаме еден на твое барање може два ама ризична е близначка бременост и ме ставија во мисла сега. :/
Imam ostanato tableti DHEA od 25mg,sisenceto e otvoreno do oktomvri rok. Okolu 90tabletki otprilika ima vo sisenceto. Dokolku nekoja ima potreba pisete,ke gi podaram
Јас имав доста трошоци за терапии после ЕТ... Во Њуборн само ја плативме стоп инекцијата која беше околу 5.000 денари, а за терапии за првиот месец потрошивме околу 1.000 еур за клексани (кои ми ги рефундираа после 2 месеци ама сепак треба да имаш пари за да ги купиш) пролутех инекции, вагиналети, гелови за модриците итн...
7ми ден после трансфер на 5 дневен ембрион. Не можев да издржам и чисто онака сакав да се спремам психички,направив тестови. Self clear i laboquick не со прва урина и негативни се. Немам ич надеж.Ќе продолжам со терапија,во понеделник бета и тоа е тоа.
I jas sum kaj lazarevski i doktorot isto dve mi vrati ,od pricina da nastani sigurna bremenost oti ako se dve vrateni i ednoto da ne uspee ke uspee drugoto ,doktorot go prasav mi rece poradi pricina da ne se razvija ednoto zatoa vrakame dve na sigurna bremenost da odime. I kaj mene ednoto si uspea a drugoto ne se razvi kako sto treba.
Ne se razocaruvaj tolku rano seuste e rano za test a plus ne e e so prva urina i da ima bremenost seuste e mnogu mala betata i nemoze da se pokaze na testot, jas so prvata bremenost imav edvaj vidliva vtora linija na 8 den skoro ne se ni zabelezuvase, sega so vtorata na 7-8 den edvaj vidliva
Јас ги однесов кај мајка Тереза,ова за електронско мислам сега е од како се изгласа и за 6 ваучери. Незнам искрено да не зборам на памет.
Мене за првото ивф ми вратија еден исто ми рекоа дека телото е под хормони да не ризикуваме. Мој совет не го прави трансферот веденаш после неколку месеци да одмори од хормони.
Здраво девојки Сакам да ве прашам јас правев инвитро со 2 ембриони од 5 ден. Денеска ми е 11 ден јас немам никакви симтоми. Освен на 6 ден од трансфер имав јаки грчњви во матка кои траеа неколку минути со пуштање и фаќање. Од тогаш немам никакви симтоми. До вчера имам честоо мокрење денеска немам ни тоа и секако градите ме болат но тоа ми е од хормонска терапија дека секогаш ме болат. Ова ми е трето инвитро прошлите две беа со негативен исход. Ме интересира дали некоја била без никакви симтоми а сепак на крај да има позоитивен тест. Инаку тест треба да правам на 16 ден од инв. Така ми имаат пишано. Поздрав и извините на долгиот пост
Јас немав ниту еден од познатите симптоми и цела бременост така јас истерав. Не знам зошто ти пишале 16 дена да чекаш, со 5 дневни ембриони утре сабајле ако направиш тест валиден резултат ќе имаш. Па не баш. Некогаш на времето се враќале повеќе ембриони затоа што техниките на замрзнување не биле доволно развиени. Сегашната препорака, поготово за прво ивф е да се врати само еден ембрион. По твоја желба секако дека може и два ембриони да вратите, а во зависност и од текот на настаните некогаш и самите доктори/ембриолози предлагаат да се вратат два/три ембриони. Близначката бременост сепак си носи поголеми ризици, а постои и веројатност ембрион да се подели во тек на развој и бременост со тројка да испадне. Ретко е, ама се случува. Лично имам пријателка кај која се случи вака. Кај мене првиот трансфер докторот предложи еден ембрион да се врати само, другите да се замрзнат. Вториот трансфер вративме пак еден, третиот и четвртиот по два, петтиот три. Не им се мешав на докторите, како ќе одлучеа така теравме за трансферите.
Јас без ниту еден симптом првата бременост така и ја истерав едноставно бемав баш ништо сега втора бременост пак исто 6 месец сум без ниеден сумотом… небарај симптоми нораву си тест на 5 дневни и сега ке покаже а зошто на 16 ден незнам јас сум нестрплива па на 8 ден имав многуу бледа линија на 10 веке потемна и си направив бета
Ти благодарам многу . Мене ми е страв да направам дома тест ќе почекам да направам на денот кога треба. Па можда дека странство праврв инв не правев кај нас во Македонија.
Здраво и јас имав скоро трансфер и на 5- тиот ден имав јаки болки во матката и читав дека тоа е вгнездување на ембрионите. И мене ми вратија два петдневни. Успешно ми е. Со среќа.