Абе се намалува и со годините, а и со стимулациите. Ама едно две па и три ивф не можат скроз да го соборат . А што бидна со второто ивф ? Не извадивте ни една јк?
Izvadivme 8 jk, ama ne se oplodi niedna, pa u poslen moment dobija 1 embion 3 dneven ( ali mislam ni toj ne bese ok) A prvoto ivf dobiv 14jk. I solidni 8 embrioni ( ama ne zamrznav 6 so toj pamet togas,ali toa e)
Еми значи имаш ти резерви. 8јк се баш солидна бројка . Не ти треба амх според мене . Спермограмот ок е ?
Мислам нема разлика. Јас во Ремедика кај др Петановски макар што ова беше пред година и пол платив 4000 за консултација и 4000 за ехо за Ивф. Плус за Амх тестирање и едно 200 евра ме фати. Може сега и покачени да им се цените. Бесплатни консултации има само во Њуборн и Мон бебе во петок ама одредено време од денот.
Ништо немав од симптоми само петтиот ден ме болеше мн стомакот во долниот дел како менструални болки и мн ми се спиеше. Симптомите се индивидуални кај секоја жена.
Пробај со исхрана и суплементи да го подобрите квалитетот и на јк и на сперматозоидите. Да ми веруваш дека има многу голема улога.
Имаш користено Пентоксифилин и Витамин Е во комбинација, плус миоинозитол и метил фолат? Подобрува циркулација во мала карлица, зголемува ендометиум. Консултирај се и пробај не губиш ништо, може само да се добие. Читам има мн студии за позитивен ефект.. ако може од 5 на 8 да го качи е екста. Не го користат многу, незнам еве мн жени има со искуство тука може некој пиел. Јас пиев матичниот ми предложи кога останав бремена... После хсг, Пентоксифилин, витамин е, елова, метил б12, метил фолат..