Благодарам на мислењето и позитивноста. Да, истата со тестот преку урина. Докторот вика дека е ниска, и дека треба да повторам. Ќе видиме за два дена. За тестот преку урина ако е со поголема сензитивност од 10 …. значи дека сега преку крв покажува дека можно е да се намалила?!
На страната на ФЗО ја најдов има листа што покрива фондот, на пр. Amp.Gonadotropini do 33, amp.triptorelin do 22... е сега на пр. ако мене ми е потребна терапија во оваа рамка нема да доплаќа, ама каде треба да ги набавам и како, дали тие ги обезбедува клиниката каде што ќе се прави инвитрото? лелееее ништо не ми е јасно, ако има некоја да ме упати како точно оди цел процес би ви била многу благодарна
На страната на ФЗО ја најдов има листа што покрива фондот, на пр. Amp.Gonadotropini do 33, amp.triptorelin do 22... е сега на пр. ако мене ми е потребна терапија во оваа рамка нема да доплаќа, ама каде треба да ги набавам и како, дали тие ги обезбедува клиниката каде што ќе се прави инвитрото? лелееее ништо не ми е јасно, ако има некоја да ме упати како точно оди цел процес би ви била многу благодарна
Терапијата ќе Ви ја дадат во болницата каде што ќе го правите ин витрото од нивната аптека. Она што Ви следи по листата од фонд не плаќате, доплаќате се она што мора да го примате надвор од пропишаниот број на лекови и услуги. Обично тие лекови ги има во аптеките приватни во рамките на болницата. За се ќе Ве известува докторот што Ве води.
Не ги гледај така работите. Најточно е преку крв. На тестот преку урина пишува од прилика која вредност може да ја фати ама не можеш да знаеш со сигурност тогаш која била вредноста,дали била над 10,20 итн. Ете нешто фатило.
By the way,моја Бетка на 10ти ден од трансфер на 5 дневен е 0,8. Шта речи Одиме понатаму,а дали некогаш ќе успееме,тоа не знам. Фала ви за поддршката овие денови
Здраво, има ли некоја членка што се спрема за трансфер на замрзнат ембрион? И може ли да ми кажете тука или во л.п како се справувате со боцкањето секојдневно со пролутекс и клексани. Јас имам отоци од пролутексот на стомакот, а клексаниве па се многу болни, за време и после ставање.
Bidi silna. Znam kako se osekas, isplaci se. Odmori kolku sto treba. Pauza od se. Posveti si vreme na sebe. Dobri misli imaj i se ke si dojde na mesto. Eden den se ke ti bide kako vo son.... Ke bides majka, znam. Eden den. Koga unimerzumot ke isprati bebe so ke posaka ti da mu bides majka ♥️ ti prakam baknezi... ♥️