Ako si od Skopje jas pravev vo debar maalo kaj dr ina okolu 2000 den ne se sekavam tocno, mi kazaa moze bilo koj den no pozelno e za vreme na plodni denovi. Pozdrav so sreka
Стефка јас ти пишав за на ГАК, нема поевтино и едноставно е навистина. Со сликички, со се. Можеш од 10-14, јас правев на 12ти или 13ти.
Matichnata mi kazha deka juli i avgust ne rabotela taa ordinacija, kje moram na privatno ako sakam sega da podnesam za vaucher...i ona mi reche na 21 den deka treba..i sega sum celata zbunka fala vi mnogu
Еј, не знаев дека не работат. Зошто се толку безобразни можеле да ги редуцираат а не да нема воопшто.
И за поднесување за втор ваучер дали е потребен некој извештај од клиниката каде што сум правела неуспешно ин витро? Имам документ од трансфер и негативна бета. Дали е потребно нешто друго? Потврда дека е искористен и наплатен ваучерот?
Феминки, ве молам некој да ми ја објасни постапката за рефундација на клексаните? Сега ми е поважно од било кога.
Само извештајот од трансфер и бета. Јас друго не однесов за втор ваучер и ми одобрија. За ехо имаш исто прашано претходно мислам дека само извештајот е доволно ама јас за секој случај со испринтаните слики го дадов. Само копии обавезно направи си од сите.
здраво девојки, дали некоја правела ICSI со замрзнат материјал од сопругот - денеска правевме крипрезервација, имше материјал само за 1 туба, во понеделник треба пак да даде материјал. па ме интересира ако некоја правела, дали и колу е успешна постапката со замрзнат материјал?Денеска плативме 22,000 за замрзнување, се надевам дека тоа ќе важи за и следните неколку пати што ќе треба да се дава материјал? ако некоја има искуство или инфо нека пише
И моето искуство кај нив во таа болница е негативно,се е само за пари,после неуспешното инвитро и негативна бета го барав докторот за консултација и преглед не ми закажаа буквално некој банален изговор ми дадоа,меколку пати се обидов барем телефонски да разговарам,микробиолошки и лабораторија буквално на секоја недела,и со изговор само во нивната клиника другите не ги сметаше за меродавни… моето искуство кај нов е многу лошо,ги интересира само пари ниту трошка емпатија и хуманост.
Некаде после овулацијата е најдобро затоа што тогаш се здебелува ендометриумот и најдобра слика ќе извадите. Барем мене така ми кажа матичната.
Posle tolku vrene odluciv da im dadam shanda na Sistina za ivf. Tri deka zvonev kaj sestrata na Ivanovski ni kreva ni nisto za na kraj koga ja dobiv da mi kaze cel mesec deka nema terminwtf????I posle zasto ideme u Solun e zaradi ova!!! Se izvinuvam mnogu sum revoltirana….
Дона ако имате шанса финансиски за Солун, да одите. Јас бев во контакт со др. Папас и Елени ембриологот, многу се достапни, многу брзо закажуваат онлајн состанок, ме поврзаа со доктори сегде кај што мислеа дека им треба консултација. Односот им е прекрасен.
Maticnata moja nemase toner na ehoto i slikav so mobilen sliki kade sto ima dimenzii i gi isprintav i dadov zaedno so izvestajot. Toa sto bese napisano vo izvestajot se sovpagase so slikite. Mi gi prifatija za vaucer