Дали некоја членка правела ERA тест ( тест кога е најдобро да се изврши ембриотрансфер ), каде и колку чини ?
Девојкии, само што ми се јавија од Солун дека со донор јајце клетки сум добила 4 ембриони бластоцисти! Ова е преубава вест за мене бидејќи до сега оваа бројка со мои јајце клетки не сум ја добила никогаш. Големо изненадување беше и што ги добивме порано од очекуваното, некои 3 месеци само чекавме. Се надевам сега конечно ќе имам успех
Какви испитувања би ми препорачале после неуспешно инвитро? Фоликулите празни, само една јајце клетка, и таа се развиваше лошо, како што ми објаснија имало хромозоми плус (ако разбрав добро), па нема да има имплантација или би резултирало со ран спонтан абортус... Секако ќе се консултирам и со докторот, но би сакала да знам..
Девојки, ве молам на информација вие што сега периодов сте добиле ваучер колку време го чекавте и дали на емаил ве известија? Јас поднесов документи за прв ваучер пред 3 недели, оваа е веке 4та недела како тера и уште немам ништо на маил добиено. Ви благодарам
Пред 3 месеци добив одговор за 2 недели на маил со прикачен ваучер. Можеби се по одмори па побавно оди. Јави се, прашај. Има броеви на страната.
На која возраст си @Шашава ? Колку фолекули имаше за пунктирање, меревте ли хормони, Е2 колку ти беше на денот на стоп инекција? Какви ти се FSH и амх? Се обидувам да разберам зошто таков исход...
Мислам Плодност едно време правеа Ера тест. Таму да провериш дали уште прават. За другите не сум слушнала. Видов сега правеле брзо таков тест. Ќе ти го пуштам линкот тука. https://plodnost.com.mk/mk/ivf-success-story-dreams-come-true/
Zdravo na site, minatiot vtornik bev na konsultacija za invitro (pritoa imam 39 godini i endometrioza na dvata jajnika, za srekja edna uspeshna spontana bremenost pred skoro veke 7 godini). Na ovaa konsultacija malku taka izbrzano stignavme i da kupime Gonal za da pocnam so hormonska terapija po preporaka na dr. Adamoska vo Remedika. Megutoa celiot pristap ne mi se dopadna da bidam iskrena, pa resiv da ne ja pocnav hormonskata terapija pred da dobijam uste edno mislenje. Denes kaj doktor Trajkovski vo Njuborn i negovoto mislenje e deka poradi endometriozata nema da mozat da pristapat do jajce kletkite i za zal mi rece deka vo ovaa sostojba ne preporacuva invitro. Sega imam doma cela kutija Gonal, koja sto ja plativ 18000 denari, uredno cuvana vo frizider kako sto mi kazaa, i mozam da ja dadam nekomu sto stvarno ke mu treba za 9000 den. Kupena e na 30ti juli, rokot i e do mart 2026ta.
Жени, можеби ова е прашано и кажано сто пати, ама пак не сум сигурна. Имам упат од ендокринолог за испитување на хормони. Ми рече од трети до петти ден од циклус да се боцнам. Денес "добив" само што станав, ама е кафено. Влошката си е полна, но нема крв. Прв пат ќе испитувам хормони, колку што сум запаметила денес не го рачунам за прв ден од циклус бидејќи нема крв. Но што ако и утре нема? Минатиот месец на пример дури третиот ден имав крв. Збунета сум.
Дали испитавте бета ? индивидуално е , не може да се споредува бетата во денови , кај некого се три дневни кај некого пет дневни ембриони вратени, зависи кога настанала имплантацијата ....
Јас сакав да го направам овде во Германија. Докторот ми рече дека нема смисла да се направи таков тест заради тоа што тоа е застарена метода и функционира само за актуелниот циклус. Веќе наредниот циклус не важи. Овде чини околу 1000€. Советот на докторот беше дека нема потреба да се фрлаат пари.
Дали операција доаѓа во предвид? Јас сум со ендометриоза 2 пати оперирана и 3 ивф кај Трајковски баш со гонал стимулирана. Гоналот од аптека е земен колку што гледам?
Da, toa e negovo mislenje, prvo operativen zafat da se otstrantat dvete endometriozi, pa potoa da mislime na bremenost. A inaku da, Gonalot e zemen od aptekata vo remedika, koga bev na prvata konsultacija.
Е2 ми беше околу 1400, фсх не меревме, а АМХ немам мерено сега во скоро време. ЛХ ми беше прилично ниско, и мислам дека заради тоа беа празни фоликулите. Имав околу 12-13 фоликули од прилика.. На денот на стоп инекцијата големината на фоликулите беше различна, 2*21мм, 2*18, и останатите беа 16 и помали од 16. Инаку сум 33 години.
Izvini sto ti upagam? Dali endometriozata se zabelzuva na exo pregled? Za gonalite, prasaj dali moze da gi vratis vo aptekata