Дали некоја има правено 3 д на клиника, ако може да ми помогне како се закажува т.е за каде треба да биде упатот матичната не знае.
Би ти го препорачала Саша Јовчевски на гак, мај правев втора операција за ендометриоза, одлично поминав, ни болки, ништо. Многу е стручен за оваа проблематика. Евентуално и Миле Тантуровски, кај него ми беше првата операција, исто задоволна од се. Меѓутоа размисли за операцијата, ништо страшно не е а може многу да ти помогне, прво со квалитетот на јајце клетките, ќе го намали воспалението за да помогне имплантација и ќе си намалиш болки, крварење и се останато. Гоналот можеби ќе можеш да го искористиш, консултирајте се со Трајковски, веројатно има рок уште година сигурно. Мене гонал ми даваа од њу борн со тоа што не плаќав на почетокот ништо ако евентуално се откаже или не треба сите да се искористат ги враќав назад
Здраво девојки, во врска со ваучерот за ин витро ( до сега сум со 3 инсеминации, - 2 лани летото, 1 во јануари годинава и здравје 4тата планирам во септември да ја правам), дали може да поднесам за ваучер со оглед на тоа што дел се правени минатата година.
Fala, ke probam vo apteka, mada vo remedika tolku me razocaraa so pristapot na 'bolnicko hotelierstvo' sto se somnevam deka ke mi gi vrati, ama ke probam. A inaku da, endometriozata na eho se gleda, barem vo mojot slucaj.
Blagodaram na preporakite Iva, nie ne ziveeme ovde, ama vo slucaj da pravam ovde ke gi imam na um. Ke moze li da mi kazes ako sakas da spodelish sekako, na koja vozrast pravese operacija i kako bese post operativno so jajni rezervi? I dali uspea spontano da ostanes bremenena posle toa ili samo so in vitro? Pozdrav i sekoe dobro
Eve jas ke ti spodelam za mojot slucaj so endometrioza. 3 sum operirana na lev jajnik posledna operacija Lani vo Maj mesec so polu otstranet lev jajnik. I sekako namalena ovarijalna rezerva 0.87 Imam 27 god, I normalno vo ovoj slucaj samo invitro