Да, една членка ми предложи да им се јавам, им звонев, откако конечно ги добив ми рекоа дека уште мојот предмет не дошол на ред за разгледување. Документи поднесов на 14.07
Пред да се согласиш на операција испитај амх ако немаш испитано, и те молам прво консултирај се со Димитров. Од причина што операцијата може да ги оштети јајниците и да ја намали нивната функција уште толку. Јас бев со ендометриоза на двата јајници и низ цела карлица, низок амх висок фсх и успеав со ин витро. Од бременоста се исчисти и ендометриозата без операција
Мене ми кажаа да испитам Тромбофилија, Хомоцистин, AFA, ANA, th1/th2. Во план сум следната недела да одам.
Na 40 god mi bese otkriena endometrioza. Pravev laparaskopija i posle toa probuvame prirodno i ne ostanav bremena. Prva stimulacija bez j/k , vtora- 1 j/k ne uspesen transfer i tret pat izvadeni 8 j/k i eve me bremena 17 ta nedela samo 1 j/k uspea. Mene na eho ne mi se gledase endometriozata barem.nikoj od drugite doktori ne mi kazal samo Dr.Trajkovski mi kaza deka imam endom. probaj so nekoi kapki prirodno da se resis od nea, mada najubavo odma laparaskopijaa a vo megjuvreme naracaj si femina kapki, cuvar kukja so med da jades .... jas setoa toa probav i po operacijata ne mi se vrati.
Фала ти, со лесно да си ја износиш целата бременост. Кај мене се грчеви не јаки, вчера цел ден, од време на време, затоа и ми беше симптоматично, еве денес пак, ама ќе почекам па ќе видиме.
Devojcinja aj help... Zakazav za utree pregled kaj doktorot da se dog za slednovo ivf i taman da mi naprai neli 2d/3d exo za da pustam za u fond.... Koga sabajlevo dobiv, a trebase nekade sab, ned da mi dojde... Ima li sansi da mi naprai exo 2d za u fond da mi posluzi bez ogled na ciklus? Da otkazam pregled mi e bez vrska
Isto imav grcevi taka slabi od 6ti den sekoj den po malce taka kolku da osetam deka nesto se desava i na 9ti den pravev test doma pozitiven posle se potvdi i so pozitivna beta
Според мене ехото сега не би требало да го правиш. Ако сакаш да одиш да се договараш за ивф ок, а не е страшно ни да откажеш преглед. Не е глупаво, и сигурно не си единствената што откажала.
Ispitano mi e amh, 4.26 mi e i e relativno visok za vozrasta (39), kako i da e mene mi e Dimitrov prv sekogas za odenje, ke odam i use ednas na konsultacija, i on rece ako ne uspeete uste nekoe vreme podobro e da gi izvadime pa da vidime sto ponatamu. Inaku imam edna bremenenost spontana pred 7 godini, potocno imam skoro 7 godisno momche veke I togas si gi imav cistive ama ne mi se iscisti endometriozata posle poragjaj.
Iskreno po telefon ne znam ni dali ke uspeam da otkazam... Se nadevam, ke mi izlexat vo presret za da mi napravat exo dopolnitelno, nema da mi naplatar valjda 2x pregled ...
Треба да ти направи, антрални фолекули баш сега најубаво се гледаат, ивф докторите треба да се навикнати на прегледи за време на циклус. Мене мојот ме прашувал крвариш ли многу и ме прегледувал.