За антрални ако и е прегледот да, ама ако и е за 2д/3д ехо, тој нели се прави обично во втората половина на циклус? Бар така памтам
Ова звучи како да не си во Мк. Никогаш не сум имала проблем да откажам преглед ниту пак сум чула некој да наплати за терминот. Просветлете ме ако се смениле работите, може па и јас одамна да не сум во тек со практиките и кај нас.
Jas odev vo Eskulap kaj Dr. Gjoko. Preubavo iskustvo. On pravi akupunktura i vo istata sesija posle 40 min sleduva 40 min masaza od fizio terapeftka. Klinikata e za lecenje na bolka i bas ja posetuvaat klienti so maka, ama jas od pocetok mu kazav deka mene mi e za relaksacija i cirkulacija so cel da gi zgolemam sansite za invitro i taka go pravevme planot. Pocnav od Dekemvri so relaksacioni masazi i akupunktura, vo Januari go zamoliv da se fokusirame so bockanje na matkata i jajnicite bidejki na 22ri Januari zapocnav stimulacii. I na 5ti Februari pravev punkcija na 10ti pravev transfer na 1 5to dnevna blastocista. Znam deka okolu tie dati bas mi se najde vo presret da bide fleksibilen za da mi pravi akupunktura bas na denot na transfer i sledniot den (taka bese preporacano na mnogu stranski forumi) i za srekja kaj mene od prva fati, eve 28ma nedela si go cekam bebcevo. Dali bese od akupunktura, izhrana, kvalitet na jajce kletki i sperma ili Medicinskiot tim na Dimitrov vo Sistina, ne mozam tocno da znam, ama kombinacijata na site faktori definitivno bese uspesna vo mojot slucaj. Ti posakuvam srekja i na tebe.
Jas odev vo Eskulap kaj Dr. Gjoko. Preubavo iskustvo. On pravi akupunktura i vo istata sesija posle 40 min sleduva 40 min masaza od fizio terapeftka. Klinikata e za lecenje na bolka i bas ja posetuvaat klienti so maka, ama jas od pocetok mu kazav deka mene mi e za relaksacija i cirkulacija so cel da gi zgolemam sansite za invitro i taka go pravevme planot. Pocnav od Dekemvri so relaksacioni masazi i akupunktura, vo Januari go zamoliv da se fokusirame so bockanje na matkata i jajnicite bidejki na 22ri Januari zapocnav stimulacii. I na 5ti Februari pravev punkcija na 10ti pravev transfer na 1 5to dnevna blastocista. Znam deka okolu tie dati bas mi se najde vo presret da bide fleksibilen za da mi pravi akupunktura bas na denot na transfer i sledniot den (taka bese preporacano na mnogu stranski forumi) i za srekja kaj mene od prva fati, eve 28ma nedela si go cekam bebcevo. Dali bese od akupunktura, izhrana, kvalitet na jajce kletki i sperma ili Medicinskiot tim na Dimitrov vo Sistina, ne mozam tocno da znam, ama kombinacijata na site faktori definitivno bese uspesna vo mojot slucaj. Ti posakuvam srekja i na tebe.
Не е наведено кога треба да се прави, јас сум правела на 12ти ден а сум правела и на 24-25ти. На тој извештај обично опишуваат морфологија на матка и јајници (опис и димензии) и број на антрални фолекули. Нека праша сепак членката ивф докторот ќе каже најдобро.
Vo ponedelnik mlzes da si proveris beta, ja na 3 dnevni na 9 den imav bleda crta na testot. Te cekam so ubavi vesti
Moze pogresno se izraziv i pogresno me sfati. Sakam da kazam deka pr ako otidam na pregled utree i ne napravat primer eho (prezakazat dopolnitelno) , samo konsultacijata sugurno ke se naplati, i se nadevam deka prezakazaniot termin za exo nema da go naplatat kako nov pregled posto nema logika. Se nadevam me sfati.... Inaku se slusnav so sestrata ke ima pregled dokolku ne e obilno krvarenjeto, vo sprotivno, ke mi prezakazat drug termin za eho Ti blagodaram sepak!
Ви благодарам на сите за поддршката, вие да не сте нема кој да не охрабри. И да бета понеделник ќе проверам, ќе биде 11ти ден од трансфер на пет дневно ембрионче. Ќе ве известам
Да сите почнувала со прегледи баш во циклус кога си, меѓутоа зошто и треба ехото за слики за 2д и 3д матка и јајници најдобро е после овулација, тогаш кога се здебелува најмногу ендометриумот...баш скоро пишувавме погоре за тоа. И да битно им е да прегледаат баш во циклус и тоа најчесто нели втор ден кога најмногу крвариме и според количина на крварење може многу докторот да открие за состојбата.
Ја не разбирам 3д/4д ехо со упат на ГАК е бесплатно, а кај матичниот е 2000 мкд. И сега дали матичниот мене би ми дал упат кога таа услуга ја има и кај него само што таму кошта... ☹️