Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    39.933
    За антрални ако и е прегледот да, ама ако и е за 2д/3д ехо, тој нели се прави обично во втората половина на циклус? Бар така памтам

2. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    39.933
    Ова звучи како да не си во Мк. Никогаш не сум имала проблем да откажам преглед ниту пак сум чула некој да наплати за терминот. Просветлете ме ако се смениле работите, може па и јас одамна да не сум во тек со практиките и кај нас.

3. Wonderlust

Wonderlust Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    44
    Jas odev vo Eskulap kaj Dr. Gjoko. Preubavo iskustvo. On pravi akupunktura i vo istata sesija posle 40 min sleduva 40 min masaza od fizio terapeftka.
    Klinikata e za lecenje na bolka i bas ja posetuvaat klienti so maka, ama jas od pocetok mu kazav deka mene mi e za relaksacija i cirkulacija so cel da gi zgolemam sansite za invitro i taka go pravevme planot.

Pocnav od Dekemvri so relaksacioni masazi i akupunktura, vo Januari go zamoliv da se fokusirame so bockanje na matkata i jajnicite bidejki na 22ri Januari zapocnav stimulacii.

I na 5ti Februari pravev punkcija na 10ti pravev transfer na 1 5to dnevna blastocista. Znam deka okolu tie dati bas mi se najde vo presret da bide fleksibilen za da mi pravi akupunktura bas na denot na transfer i sledniot den (taka bese preporacano na mnogu stranski forumi) i za srekja kaj mene od prva fati, eve 28ma nedela si go cekam bebcevo.

Dali bese od akupunktura, izhrana, kvalitet na jajce kletki i sperma ili Medicinskiot tim na Dimitrov vo Sistina, ne mozam tocno da znam, ama kombinacijata na site faktori definitivno bese uspesna vo mojot slucaj.

Ti posakuvam srekja i na tebe.

На Iva_Iv, 5678m, Elen4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Wonderlust

Wonderlust Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    44
    Jas odev vo Eskulap kaj Dr. Gjoko. Preubavo iskustvo. On pravi akupunktura i vo istata sesija posle 40 min sleduva 40 min masaza od fizio terapeftka.
    Klinikata e za lecenje na bolka i bas ja posetuvaat klienti so maka, ama jas od pocetok mu kazav deka mene mi e za relaksacija i cirkulacija so cel da gi zgolemam sansite za invitro i taka go pravevme planot.

Pocnav od Dekemvri so relaksacioni masazi i akupunktura, vo Januari go zamoliv da se fokusirame so bockanje na matkata i jajnicite bidejki na 22ri Januari zapocnav stimulacii.

I na 5ti Februari pravev punkcija na 10ti pravev transfer na 1 5to dnevna blastocista. Znam deka okolu tie dati bas mi se najde vo presret da bide fleksibilen za da mi pravi akupunktura bas na denot na transfer i sledniot den (taka bese preporacano na mnogu stranski forumi) i za srekja kaj mene od prva fati, eve 28ma nedela si go cekam bebcevo.

Dali bese od akupunktura, izhrana, kvalitet na jajce kletki i sperma ili Medicinskiot tim na Dimitrov vo Sistina, ne mozam tocno da znam, ama kombinacijata na site faktori definitivno bese uspesna vo mojot slucaj.

Ti posakuvam srekja i na tebe.

На _Vera_ и *AnnA*✨ им се допаѓа ова.
  5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.150
    Допаѓања:
    1.059
    Не е наведено кога треба да се прави, јас сум правела на 12ти ден а сум правела и на 24-25ти. На тој извештај обично опишуваат морфологија на матка и јајници (опис и димензии) и број на антрални фолекули.
    Нека праша сепак членката ивф докторот ќе каже најдобро.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    39.933

Се согласувам.
    Среќно на сите што се во постапка :)

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    389
    И јас имав грчеви ми траеа сигурно месец дена исто бремена :D

На 5678m, Anagard36 и Ivana.swiss им се допаѓа ова.
  8. Anagard36

Anagard36 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    77
    Vo ponedelnik mlzes da si proveris beta, ja na 3 dnevni na 9 den imav bleda crta na testot. Te cekam so ubavi vesti

На Ivana.swiss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    1.495
    Девојки,во ептен скоро време некоја да има отстранувано само септум во Њу Борн,да каже цена? Фала.

10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    911
    Moze pogresno se izraziv i pogresno me sfati. Sakam da kazam deka pr ako otidam na pregled utree i ne napravat primer eho (prezakazat dopolnitelno) , samo konsultacijata sugurno ke se naplati, i se nadevam deka prezakazaniot termin za exo nema da go naplatat kako nov pregled posto nema logika.
    Se nadevam me sfati....
    Inaku se slusnav so sestrata ke ima pregled dokolku ne e obilno krvarenjeto, vo sprotivno, ke mi prezakazat drug termin za eho :)
    Ti blagodaram sepak!

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivana.swiss

Ivana.swiss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    128
    Ви благодарам на сите за поддршката, вие да не сте нема кој да не охрабри.
    И да бета понеделник ќе проверам, ќе биде 11ти ден од трансфер на пет дневно ембрионче. Ќе ве известам

На Anagard36, 5678m, _Vera_ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    911
    Do 17h mislam rabotat sekoj den. Zvoni ke ti kazat

13. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    1.010
    Да сите почнувала со прегледи баш во циклус кога си, меѓутоа зошто и треба ехото за слики за 2д и 3д матка и јајници најдобро е после овулација, тогаш кога се здебелува најмногу ендометриумот...баш скоро пишувавме погоре за тоа.
    И да битно им е да прегледаат баш во циклус и тоа најчесто нели втор ден кога најмногу крвариме и според количина на крварење може многу докторот да открие за состојбата.

14. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    42
    Ја не разбирам 3д/4д ехо со упат на ГАК е бесплатно, а кај матичниот е 2000 мкд. И сега дали матичниот мене би ми дал упат кога таа услуга ја има и кај него само што таму кошта... ☹️

15. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    911
    Kazete mi kade moze da iskopiram najblisku do GAK? Potocno mi treba od tel da mi ispecatat dok.