Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

198 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. BilanS

BilanS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, можеби не е за тука прашањево ама гледам најактивна е темава а ризик ми е чекање па би сакала ваше искуство иако ги читав и претходните мислења. Се интересирам за замрзнување на јк. Ме интересира ваше искуство од каде сте задоволни?
    Њу Борн е 125.000 ден. за чување 2 на години, за година плус се плаќа 9000 ден., а Систина 4000 евра за година дена и за плус 23.500. Не знам како толкава разлика во цената. Инаку сум без партнер но морам да замрзнам заради низок АМХ. Бев кај др. Гуржанова ми кажа нема да добиеш циклус, ќе пиеш Примолут Нор и ќе се јавиш 2 ден од циклус. Јас добив без да ги пијам и кога отидов веднаш ми вика ајде ќе почнеме. Бев и кај др. Трајковски не ми објасни детално на кој начин ќе се вадат, не збори многу ама ме виде и кажа дека ќе треба да замрзнеме, може да се извадат 6-8. Нели е тоа мала бројка? Ремедика не сум прашала, ваша препорака, каде имате добро искуство?

2. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.084
    Допаѓања:
    39.975
    Колку убаво,
    Честитки :f:
    Повтори бета за два дена ама тоа е :l:

Ти го прочитав искуството,мило ми е многу и ти посакувам се најдобро до крај :l:

3. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    628
    Od tie 6-8 j.k. ne se znae kolku se morfoloski zdravi. Taka da ako si so mal AMX pozelno e da izvadis na nekolku pati. Samo da znaes deka nemas nikakva garancija deka tie j.k. ke se ostetat pri odmrznuvanje ili oplodat ('ponezni' se od embrioni koi se smrznuvaat). Se nadevam deka te informormiraa za toa. Ova go zboruvam od iskustvo, bidejki jas ne bev informirana a imav poinakvi ocekuvanja. No toa e druga tema. Prasaj gi doktorite koja brojka bi bila 'solidna' kako rezerva za idnina, koja moze zavisi isto i od tvojata vozrast.
    Kako i da e, ne go kazuvam ova da se razocaras ili imas negativni ocekuvanja tuku da znaes koja e realnosta i da bides spremna na toa. Vo sekoj slucaj smetam deka e dobra investicija vo tvojata idnina.
    Od samiot proces da ne se plasis, ne e nisto komplicirano ili tesko. Bar mene ne mi bese. Mozno e da osekjas promena ili poduenost na hormonite od terapijata, no moze i da ne. Se e individualno.
    Vo vrska so cenata ili kade ke go pravis toa, mora da odlucis sama. Jas imam iskustvo so dvete, i samo ke kazam deka pogolema cena ne znaci i sekogas podobar ishod.
    So srekja!

На BlueDot и _Vera_ им се допаѓа ова.
  4. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    26
    Здраво
    Ве молам за помош во врска со документацијата дали предлогот барањето и изјавата треба сами да ги пополниме ? и дали е потребно печат на анализите за крв и брисевите затоа што нели стигаат електронски и само гинекологот ми ги испринта. Ве молам кој може нека ми пише во порака да ми ги каже точно.

5. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    42
    Јас планирам да ги предадам така без печат. Имаат електронска евиденција дека се извршени испитувањата ..

6. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    1.495
    Јас пред година ипол бев во Систина да ми извадат отпусно писмо од лапароскопија од 2018та. Докторот што ме оперираше не работи веќе во Систина и мислев да не биде проблем да го доставам така во фондот,ама матичната ми рече не е проблем,електронски е заведен и така ти го даваат.Така да не би требало да биде проблем и кај тебе.

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    22.813
    Јас добив денес и утре сум на контрола, за да видиме дали конечно може овој месец трансфер.
    Држете ми среќа, како поминува повеќе време јас се разочарувам и мислам нема да бидне и дека ми е џабе се, цело изгубено лето...