Не сфатив баш јасно. Ако ми одобрат ваучер со донирани јк, ќе треба да ги купам јајце клитките како ,,приватно” така? Значи ваучерот ќе ми ја покрие постапката за ивф, но јајце клетките да ги купам чини 7000евра за 5 клетки. А ако правиме приватно ивф, со мои клетки тогаш ја плаќаме постапката која чини 5к евра.
Да. Ваучер ти покрива постапка не и јк. Приватно со твои јк пошто имаш намалена резерва може да те чини Макс 5000 евра. Кај нас првиот пат беше 3000 затоа што извадија само една јк. Правевме во њу борн затоа што за разлика од Систина цените им се за 50% пониски. Јас бев кај доктор Татјана супер поминавме. Сум пишувала на форумов за исхрана и суплементи поради намален амх. Мораш да пробаш се особено затоа што ти си и доста помлада од мене.
Zenicki Mojata sreka kratko traese... denes dobiv ciklus so strasni bolki vo jajnicite... Toa e , ne stignav ni da ja povtoram betata vo vtornik kako sto mi kaza Dr. Od se srce vi posakuvam da vi se ispolni najgolemata zelba se molam za mene i za site vas
Jas posle pozitivna beta ne bi ostavila taka kolku i da imas krvarenje mislam deka treba da otides pak na dezuren ginekolog posto e nedela ke im kazes deka si inala pozitiven test pred 2-3 dena kolku se bile i deka si ispitala beta deka bila pozitivna tie ke ti napravat pak ispituvanje ke ispitate beta i mozebi ke ti dadat nekoja terapija ili sovet
Jas sum kaj Pancevski vo Sistina i pisav na sestrata ama deka e nedela uste mi nema vrateno.. za vo nasiot grad ne znam ne bi odela posto nikogas ne sum bila kaj nasi dr a iskreno tuka e haos ... ke pocekam sto ke mi vrati sestrata ama nemam nadez deka nesto ke mi pomogne ke sobirame novi sili za novi borbi ...
Не сакам да те реметам дополнително, ама да отидеш сепак до болница локално, или до Систина. За итно кај нас прават било која проверка па и бета. А во Систина кој се и да е на смена сигурно би те видел. Може да е хематом, или не знам .. за секој случај..
Istoto go pomisliv bez razlika kolku i da e krvarenjeto mora da se poseti ginekolog posle pozitivna beta mozebi i nesto moze da se napravi