Jas imav krvarenje i od dokror mi bese naznaceno da gi pijam oralno a ne vaginalno bidejki od samoto krvarenje nema da ima efekt... Od iskustvo kazuvam
И јас кажувам од искуство. Во случај на крварење не може утрогестанот да делува појако ако се пие. Во такви случаеви се дава друг прогестерон ( пролутекс -субкутано, или депо мускулно)
Каде на Косово? Дали ги зимате од Елeз Хан или на друго место? И дали има пролутекс да не знаеш? Во оваа борба секој денар е битен, Врање или Бугарија се доста подалеку па би одговарало доколку ги има поблиску.
Здраво, Спремаме се за ивф во Систина кај др Ивановски. На листата со потребни документи пишува дека мора спермограм и спермокултура да се прави кај нив. Дали ќе ни важи ако е од др место?
Од овде Враќа одма на вибер и ги праќа до Скопје ,до аптека Берна мислам . Околу 45 евра е негде кутијата со 7 инекции. А ако најдеш некој да ти донесе од Турција или Малта ,таму се најефтини. Од 20-25 евра е кутијата. Зборуваме за сосем идентичен пролутекс ,иста фирма скроз. Потврдено од сите доктори
Фала ти на одговор. Да не има некој за секој случај што ги порачува од Турција да сподели како ги порачува?
Јас нарачував 2-3 пати преку шофери на камиони. Само на крај на бременоста открив дека ви Турција се толку ефтини . Инаку цело време од Косово ги земав,или Грција ( таму се 50 евра ). Долго ги користев, негде до 17та недела. Првите 10 недели пк две инекции примав. Еден вагон пари за пролутекс дадовме
Primav i proluteks i plus utrogestan, goltav a pregadno mi bese, pa isterav bremenost bez problemi... Verojatno sekoj doktor ima svoj pristap ili ne znam sto da kazam. No ima i drugi clenki sto imaat primano utrogestan oralno.. Jaa sum slusala doktor, pa dali pravilno ili ne, ne sum analizirala
Јас не велам дека утрогестанот не смее да се прима орално . Се прима ,да. И јас сум го пиела ,понекогаш . Ба пример на ден на трансфер, пред ехо преглед... Напишав дека утрогестанот НЕМА поголема или подобра функција ако Се пие ,наместо да се користи вагинално. Напротив, обратно е
Go zemav utrogestanot vaginalno. Sabajle zemav terapijata isto vaginalno i prolutex inkecija i estrofem imav i sabajle malku krv. Zaspav pak i eve 5 casa nemam nisto mi prekina. Lezam odmaram denes mi e 12 den. Pa utre ke napravam test.