Девојки дали некоја има број контакт од фондот , сакам да се јавам да прашам до кај се работата, дека веќе помина еден месец. Фала ви
Јас искрено разочарана сум.Почнав со терапија и се океј тераше ама настинав и со температура 38 и нешто бев два дена пред пункција Ама од 9 фоликули, 4 најдоа а од тие 4 , само 3 добри. Не се оплодиле ниту една од тие 3, рекоја зачекале денска со 14 часот, ама ќе зачекаат и до утре во случај да покажат знаци Стварно се разочарав...
Фала ти многу! Ги добив, одобрен ми е ваучерот на 08.08 но го немав добиено на маил, сега само што ми го испратија.
Zdravo na site, uste ednas prasuvam, dali nekoj saka da mu go prodadam Gonal-ot za 9000 den, redovna cena e 18000 znaete, mene ne mi treba bidejki prvo treba da pravam operacija. Bev vo apteka vo remedika kade sto go kupiv, ne sakaat da mi go vratat. Celo vreme e cuvan vo frizider.
Да им пишеш на здружението 'до бебе по патот на ИВФ' ако сакаат да објават... сепак ќе го дадеш со доста попуст. На фејсбук имаат група, пробај.
Zdravo, bi sakala da prasam denovive ako se podnesat dokumenti za vaucer, za kolku vreme ke go odobrat otprilika dokolku nekoj znae ?
Здраво друшки, едно прашање, со новите измени некаде прочитав дека барањата сега се пуштале електронски а не во фонд како до сега? Дали некоја поднесувала за ваучер во скоро време? Второ, дали комисијата би одобриле без инсеминации ако се достави доказ за претходни ин витро постапки? Дали по собирање на документи барањето го потполнува матичниот гинеколог? И дали некоја има доставено некое од испитувањата направено во друга држава или сите мора да се направени тука ? Фала ви однапред да одговорите и ви посакувам високи бети наскоро!
После колку време , може да се проба за 2 обид ивф? И после колку време отприлика од прекин на терапија се добива циклус?
После биохемиската од првото инвитро Лазаревски ми рече одмори 3 месеци барем. Е сега после неуспешно веројатно можеш и побрзо ама мислам дека е подобро да одмориш барем 2,3 месеци од стимулациите, сепак не е зафрканција. Евентуално да пробаш на природен циклус. А јас брзо добив после прекин на терапија, за 3,4 дена.
Po neuspesno invitro vo januari pocnav so stimulacii vo april i fala bogu bremena 18-ta nedela. A dobiv po 4-5 dena od prekin. So lesno i pozitiven test za brzo
Здраво храбри девојки. Имав честопати крв во мокрачата и денес правев ехо на абдомен и уринарен тракт, и на тироидна жлезда. Пред 3недели имав кандида, примав терапија. Да напоменам, неколку пати правев и уринокултура, уредни беа. Денес кога ме прегледа ми кажаа бубрези и тироидна уредни, само повеќе течности да пијам. А на десен овариум циста од 3цм и некоја течност во Дуглас( веројатно овулација?) бидејќи пред недела ми заврши циклус. Ми рече да одам на гинеколог. Утре планирам, бидејќи и онака сакам да правам, да соберам док за ивф. Се плашам каква циста може да биде? Пред 5 6 год имав циста чоколадна.. Се правев операција.
Поздрав на сите.Дали некој знае да ми каже како да земам боледување за ивф во странство?Мојата матична не знае а нормално треба да ги покријам деновите што нема да бидам на работа.
Devojcinja, nekoja da pravela histeroskopija godinava vo Chair da mi kaze kollku dena zadrzuvaat? I sto dok bea potrebni za priem ( pap, brisevi... Itn)