Jas ne bi se bas slozila deka site imaat los pristap.Jas sum prezadovolna od Dr.Trajkovski ja sledese nasata situacija tolku profesionalno.Duri na punkcijata toj me izvesti predvreme deka nema da e na rabota dali da pocnuvame proces ili ne,jas prifativ da pocnanam i vednas mu se javia koga zavrsi punkcijata da go izvestat da napise sledno terapija se. Kaj drug doktor ne sum bila no sepak ne bi gi stavila site vo ist kosh. Sepak rabotata e i nie kako ke vlezeme vo procesot ako vo start vleguvame so nedoverba se ni e dzabe. I normalno deka nema da se otkazete, vasata srekicka nabrzo ke dojde
И јас се мислам за др. Петановски за наредно ИВФ. Ако може некој со искуство од кај него да пише како е задоволна. Наводно слушав дека повеќе ќерка му превземала иако тој фигурирал за совет ама не знам колку е точно.
Заради годините и состојбата на тубите мислам дека те следува ваучер без инсеминации што е големо финансиско олеснување. Документите кои се потребни за ваучер се собираат релативно брзо и ваучер сега за најмногу месец дена се одобрува. Ми се допаѓа советот што ти го даде @Anatema дека не треба да се губи време. Дополнително мој совет е да прочиташ повеќе околу процесот и искуства на форумов, за да разбереш низ што ќе поминуваш за полесно да го прифатиш истото и да разбереш дека многу фактори влијаат на успешноста и дека секој е приказна за себе. Да се ослободиш од дополнителен стрес периодов, пример од работа, негативни луѓе... најди издувен вентил што ќе те одржи позитивна и најважно од се разговарајте со партнерот, да биде 100% вклучен и тој за поддршка за да не се изгубите во процесот! Витаминска суплементација и колку што можеш поздрав начин за живот, иако не гарантира успешност... Моја препорака, доктор Владимир Трајковски, NewBorn
Бев денес на гинеколог и ма вагинално ехо не ја виде цистата, туку на обично ( врз стомак), вели фоликуларна циста. Демек нешто како сакус. Вели не е страшно. Искуства...
Извини, што се вмешувам во разговорот. Во Солун имаш ли пробано? Блиски пријатели сега таму успешно ин витро и доста јајце клетки извадиле и замрзнале.
Не, не сум била никаде во странство. Во Ремедика ги имам правено инвитрата, Кај мене не се проблем јајце клетките ниту ембрионите, проблемот е што не се постигнува бременост.
Исто кај пријателиве мн јајце клетки сите успешно растеле све само никако не биднуваше бременост. Од прва таму успешно. Вика од одма по скали накај дома и муабет никако лежење. Пробај еднаш ❤️ направи само трансфер таму.
Инаку моето искуство со лежење е следно, првите седум обиди со постојано лежење до 10 ден, после внимателно однесување и движење, последните обиди лежев три дена, па после внимателно однесување и движење и секако повеќе одмор. И да напоменам дека само еден обид беше на природен циклус, другите со фул терапија,
Незнам искрено, не навлегував толку, може дека заедно пробувавме да останеме бремени ии доста се консулитавме една со друга и ми кажа, а мм и нејзиниот се мн добри пријатели па така на ручек не известија и мн се израдував. Ама по све и многу членки тука што читам се многу задоволни. Еве и една колешка од аптека, пријателка ни кажа после 7 години во солун пробаа остана бремена, другите све овде неуспешни. И само честиткии и да уживаат. Некако несакаам многу да навлагам. Види во групава, има членки мислам дека радо би ти дале инфо, пиши им.
Јас имав хематом со крварење од многу рана бременост, хемостазата ми беше несоодветна за рана бременост со покачени тромбоцити и многу ниско аптт и почнав со два клексана, а аспиринот ми го прекинаа. Мирување и појачана прогестеронска терапија. Туку, за бетата не е нормално да е иста, треба да се покачува, во иста лабораторија проверуваше?
Ваучерот треба да се заврши со трансфер во рокот од 6 месеци или само е битно да се отпочне постапката во тие 6 месеци? Некој со искуство да е откажан свеж трансфер и да се прави трансферот по истекот на рокот на ваучерот?
Јас до сега имам одлично искуство со двајцата. Мене стимулациите и пункцијата ми ги водеше Др.Емилија и се помина беспрекорно. Премногу стручна и внимателна. Кога не е тука за секаква консултација или преглед одам кај Др.Петановски. Не би ги менувала за ништо.
Баш сакав да пишам, во мојот град во иста лабораторија испитував минатата недела на секои 48 часа, во понеделникот ми беше 1.070, во средата беше 2997 исто после 48 часа, а вчера во Плодност пошто таму правев ивф таму ми извадија бета 2880 значи не е дуплираат а малку опадната, е сега не ме држеше место денес отидов исто во мојот град каде што правам како и секогаш. Денес излезе резултат >5000 што навистина ме збуни знакот напред што стои