@Joanna28 и @Dj13 ви благодарам многу. Ако имал уште некој искуство со тенок ендометриум и како на природен начин може да се поправи би била многу благодарна! Мојот е 3 мм.
@Joanna28 и @Dj13 ви благодарам многу. Ако имал уште некој искуство со тенок ендометриум и како на природен начин може да се поправи би била многу благодарна! Мојот е 3 мм.
Здраво девојки Како што претходно напоменав водам некоја статистика, па би била благодарна доколку можете да ми одговорите. Најпрво, сакам да прашам колку од Вас во терапија после ембриотрансфер имаат вклучено клексан инекции и дали било тоа по предлог на трансфузиолог или само по предлог на гинекологот? И каков исход од постапката имавте?
Jas sekoj transfer do sega (imav 5 do sega site neuspesni ) mi davale kleksan , bez da kazat odi proveri prvo situacija ili odi na transfuziolog pa posle da vidime. NISTO gomna zinati za pari , individualen pristap 0
Направи Google forms анкета со сите прашања кои ги имаш и прикачи го линкот, можеш да обележиш кпи прашања се задолжителни за одговарање, можеш да понудиш одговори да се кликаат и сл. Прикачи го линкот за да можат да одговараат членките. Мислам дека така најпрегледно ќе ти биде.
Не знам која ти е т.н. истражувачката цел и зошто водиш статистика, ама имаш многу можности. Основно е да ставиш барем демографски податоци, во која клиника е водена Ивф постапката (па така ќе добиеш резултати која клиника има повисок % на успех), па треба да земеш предвид дека има членки со повеќе ивф обиди, и да дадеш можеби подпрашсња за нив. И секако, да имаш предвид дека резултатите се однесуваат само и само на членките на форумов.
Со оглед да имам 10 неуспешни обиди со замрзнати ембриони за кои ембриолозите тврдат дека се со висок квалитет, а докторите немаат одговор зошто не се постигнува бременост, самата сакам да дојдам до некаков заклучок кој можеби и на другите ќе им биде од корист. Значи освен за оваа намена, немам никаква друга цел. Ова беше само прво прашање, во иднина би сакала да поставам и други, сега да ги забележам одговорите на првото прашање. Секако дека резултатите ќе бидат само на основ на испитан примерок, нема да биде тоа генерално. Секако и дека тука ќе ги објавам резултатите до кои сум стигнала.
Инаку за себе да кажам, во два обиди имам примано клексан по предлог на гинекологот, резулатот негативен.
Немам проверено, за многу работи овде што ги читам јас појма немам, тоа што ми рекле докторите тоа сум испитала, не сакам јас да им кажувам што да испитам да не речат им се мешам во работата, не знам како ќе реагираат. Сепак сметам дека тие знаат ама од многу доверба во нив дојдов до 44 години и без деца. Затоа сама сакам да истражувам да видам да не е нешто пропуштено кај мене или да не грешам јас нешто.
Јас во првиот ивф обид почнав со по еден клексан од пункција па потоа трансфузиолог ми зголеми на 2 поради тромбофилија, тоа ивф имав биохемиска. Вториот обид почнав со по 1 клексан 2 недели пред пункција ( предлог беше од трансфузиолог уште тогаш да почнам со по два, но докторот рече по еден ) а после трансфер продолжив со по 2. Неуспешно беше и покрај тоа што докторот рече дека двата ембриони што ги вративме биле одлични.
Имам правено 3 ин витра, 2 кај Органџиски од терапија смешки ми дадоа утрогестан, фолна и аспирин по трансфер, неуспешни и двата обиди. Третото во Плодност со вклучен клексан од денот на пункцијата до 6та недела кога ми ја потврдија бременоста на ехо.
Лично, многу ме нервира кога ми даваат терапија без медицински индикации за истата, а кога ќе биде резултатот негативен никој не ме удостојува со одговор, само креваат раменици. А од друга страна ако не ја земам терапијата, после имам грижа на совест дека јас не сум била доследна и дека вината е во мене. Мислам дека сите сте се почувствувале некогаш така, дека не сте лежеле, дека не сте јаделе тоа што препорачуваат, дека сте пиеле кафе и слично Имунилошки, тромбофилија, хормони на тироидна, со тоа што имунилошките и тромбофилијата пред 8 години, а тироидните дури годинава. Пак ќе кажам, никој не ми рекол да испитувам ништо дополнително, само хормоните пред трансфер
1. Vo koi slucaevi se preporacuva da se zeme bris od endometrium? 2. Dali treba ivf doktorot da ve upati ili na svoja raka pravite? 3. Dali moze primer pri histeroskopija vo drzavnive kliniki ( gak ili cair da se zeme brisot) i kade se nosi??? Treeba da pravam histeroskopija za da mi otstranat polip, i athezii, a se spremam i da podnesuvam dok.za vaucer za vtoro dete. Pa od sto ve citam mi padna na um da proveram i toa koga veke mi pravat histero.
Кариотип и НК клетки, тоа сум скриншотнала на темава некој има пишано претходно дека испитувале. Ама еве нека споделат повторно каде се испитува и колку е на државно или приватно.