Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. BabatiVenetika

BabatiVenetika Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    17
    Морам да признаам дека веќе сум очајна, без конкретен здравствен проблем останав без деца, а ваму слушам жени што им рекле дека никогаш нема да имаат деца, родиле и тоа по неколку. Мислам да не ме сфати некој погрешно тоа е супер, камо таква среќа секој да има. Пред мене молчат, немаат одговор и секој обид е со истата шема и терапија, тек тук нешто поразлично, порано имав аспирин во терапија, последниве обиде немам, пример.

2. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    917
    Ne znam iskreno. Mislam deka zimaat nekoe tkivo ( od matka) kako so razbrav od forumov i go ispituvaat da se vidi dali vo matkata ima bakterija koja bi predizvikala da nema implantacija... Ova laicki ti pisuvam, pisi na lupata i ima poveke objasnuvanja od clenki

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    1.086
    Те разбирам и се осеќа гневот, мој совет е да не се занимаваш со статистика туку прочитај тука искуства какви има и тоа што не си го проверила провери го, еве ти кажавме брис од ендометриум, јас знам мин 5 жени кај кои тоа било решение. Реално 10 трансфери без успех, а иста шема и терапија, уште да кажеш и кај ист доктор... без конкретен проблем, но дали навистина нема проблем или не е најден? Можеби треба да излезеш од комфорната зона, да смениш лекар (можеби имаш сменето, не видов мн детали) и да слушнеш и друго мислење. И да имаш замрзнати ембриони во една клиника, тие се преместуваат.
    Дијагностичка хистероскопија имаш направено?

Последна измена: 18 август 2025 во 14:38
  4. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    213
    Mnogu mi e zal deka seuste nemate deca, no spored mene gubenje na vreme e da pravis anketi dali nekok primal kleksani ili ne i zosto. Nema sansi da nemozes da ostanes trudna poradi sto si primala kleksani. Kleksanite se davaat vo mnogu navrati preventivno poradi toa sto nemoze da nastapi bremenost, moze samo da pomogne a da odmogne ne. Prvo nesto sto treba da go napravis e da napravis ispituvanja kako: Genetski mutacii ( ne samo trombofilija), bris od endometrium, HSG i drugi raboti sto gi spomnuvaat tuka clenkite. Ti si zena vo godini nemozes da dozvolis a da ne go prasas doktorot primer sto treba drugo da ispitas pa na kraj kraeva na svoja raka da ispitas. Cim ne nastanuva bremenlst problem mora da ima. Koga gledas deka doktorite krevaat race, ti nema da krenes! Jas otidov kaj maticnata i kazav daj mi upat za toa toa i toa i kraj nemoze da ne ti dade, nesmee da ne ti dade. Ako ostavev na doktorite kuznaj i jas dali kje ostanev bremena site so isti muabet se e super a bremenost nema, nemoze da e se super!!! Jas koga pravev invitro na sekok den privatno na svoja raka ispituvav progesteron, estradiol za da vidam dali e se kako sto treba a ne da me tapsaat po raka. Preku chat gpt se doznav iskreno se prasav, se mi kaza kade da ispitam, se prasuvav kakvi vrednosti treba da mi bidat pred invitro se se i iskreno se mi pomogna. Ako ne si zadovolna od nasite doktori probaj vo Solun i tamu falat mnogu. Bitno ne ostavaj na slucajnosti, sekoja sekunda moze mnogu da ni znaci

На JanaDarling, DELFINA81, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BabatiVenetika

Се зачлени на:
    24 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    17
    Имам сменето и клиника и 4 доктори и никој не кренал раце од мене, само нема одговор зошто не успева, ниту предложил нешто ново што немам пробано. Хормоните секогаш се проверени и се во ред, ендометриумот задебелен, ембрионите бластоцисти и со добар квалитет. Фала Ви сите на советите, се надевам дека ќе ми светне нешто. Инаку прашањето за клексаните ми е само едно, имам и други прашања ама за нив понатака, ако има интерес за одговори.

6. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    145
    Дали ти препорачале PGD испитување на ембрионите?
    Јас имам 6 трансфери позади мене. Од кои последните 4 примав клексани. И со клексани и без имам спонтани позади мене. Сега ми препорачуваат такво испитување, за да видиме дали ембрионите се генетски исправни.

7. BabatiVenetika

Се зачлени на:
    24 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    17
    Не, ова е сосем нешто ново за мене. Ти благодарам и ти посакувам следниот обид да биде успешен.

На MikaV му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    145
    Распрашај се. Можеби ќе помогне.
    Ти благодарам, сите ние кои го одиме овој пат што побрзо да се израдуваме.

На BabatiVenetika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivannaa

ivannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Женски, дали со стоп инекцијата дома сами се боцкавте?
    Треба да примам вечер во 11 оветрил, можам и сама да се боцнам, ама некако страв ми е, па незнам дали да одам на дежурен да ме боцнат :)

10. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    145
    Јас сама се боцкав. Сите инекции што сум ги добила.

11. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    213
    I jas sama se bockav, ne e voopsto strasno

12. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    389
    Венетика јас прееска кога ти пишав мислев дека правиш некое истражување со научна цел, подоцна кога разгледав и убаво прочитав што си пишувала сфатив за што станува збор.

Послушај ги членките што имаат постигнато бременост и направи ги испитувањата кои не си ги направила. Се надевам дека ќе успееш.

Го пишувам ова во контекст на тоа дека статистиката може само да те збуни, а немаш испочитувано методолошки правила, ниту пак бараш конкретна причина. Не е самп клексанот фактор, ги има милион.

На bgirl6666 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marcheee

Marcheee Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    75
    Како те водат како идиопатска неплодност?