Здраво девојки, следната недела планирам да давам документи за инвитро ваучер па докторот што ја води постапката ми вика дека пап тестот важел две години затоа што мене ми е направен во 2024 година, меѓутоа сите други што прашав ми рекоа дека важи само една година. Дали на некој и го признале пап тестот постар од една година, ѕвонев повеќе пати на броевите од фондот но не ми се јави никој...
На страната на Фзо пишува Папот не постар од 1 година, и за другите документи има исто одредена важност.
Јас правев јануари пап тест, пред некиј ден кога бев и и кажав на матичната дека сакам да поднесам за ваучер за второ дете, ми рече да направиме нов тест. И понатаму другите испитувања постепено. Барем се надевам до октомври да ги соберам, ајде најдоцна и ноември.
ПАП тест една година важи исто и хив и хепатит тестовите ви важат една година, хормони шест месеци, брисеви шест месеци,ХСГ нема рок на важност.
Еве сум со добри вести, бевме на преглед, се има веќе формирано жолчна ќеса(плодче) и плус слушнавме и срценце ❤️
Девојки да ве прашам тие што веќе имате искористено три ваучери нели сега одобрија шест. Кај матичниот гинеколог не излегува образецот што треба да се пополни нели со печат негов за да се прати. Кај сите е така или??
Фала ти многу, па да ти кажам од симптоми сеуште ништо немам најнормално ми е, порано само симптоми за менструација, 6+5 сум
Девојки пак се разочарувам правиме сега инвитро кај Петановски во Ремедика, не ме виде на ехо пред да почнеме со стимулации. Чудно ни беше затоа што до сега секаде инсистираат на ехо пред стимулации. Почнавме “на слепо”, денес бев на ехо после 5 дена стимулации, само две фоликули претходно гледаше по 6-7 и цело време ми збореше дека очекува 6-7 ама еве сега само две Сакам да ве прашам за донирани јајце клетки колку чини и колку клетки добивате? Дали гледате слики од жените? Дали можете да бирате од повеќе? Какви други информации добивате (возраст, образование, професија итн..)?
Eh Petanovski , fin si e vaka covekot i slatkoreciv , no isto se razocarav od nego sve na slepo i te butka kaj kerkamu za neso,kao on imal rabota i aj ona . Begaj tamu , odi si u Solun da vidis sto e usluga i vnimatelno pristapuvanje kon pacient . I jas ke zavrsam so donaciski izgleda use malce i ke znam na sto sum , pa ke vi kazam kako ke projdam
Vo Mk donacija vi e samo so zamrznati jajce kletki i nemate bas izbor.Vo Grcija moze da se bira dali sakate so svezi ili so zamrznati.Svezite se od Grcija, znaci zeni grkinki i donacijata e anonimna, zamrznati naracuvaat od stranstvo i na istite moze da im go vidite profilot, ukrainki se. VO grcija se ceka nekolku meseci za da se najde donorka. Vo Ceska se anonimni donorkite i se odi so svezi jajce kletki a donorkite se mladi cehinji i se naoga donorka mnogu brzo. Za Grcija moze da gi kontaktirate preku nivnite veb strani, najgolem vpecatok mi ima ostaveno Fivi klinika, koordinatorkata e makedonka Elena i cesto pati doagaat vo Mk, pobarajte gi na fb. Za Ceska ja zborat PFC klinika vo Praga ili IVF Europe isto zasledete gi nivnite strani i pisete mail, brzo odgovaraat.Cesite imaat i paketi so garancija za transferi a moze da se proba i combo so sopstveni i donirani.
А дали истата терапија ви ја дава како и претходно? Всушност сте правеле претходно инвитро? Кај него исто? Кој пат ви е? Кај мене со една терапија првиот пат имаше само две јк а вториот пат со друга терапија 6 јк....
Душо не се разочарувај предвреме, за да има успех и само една јајце клетка е доволна Кога сака да биде, ќе биде и со една
Te molam ako sakas od koordinatorkata Elena link,taa mislam deka e vo New live klinika,Fivi klinika nemaat izgleda koordinatori zboruvaat samo angliski,ako gresam neka me koregira nekoja
Кај него прв пат, инаку ива ни е петто, едно Њуборн, две Плодност, едно Систина. Терапиите мислам дека беа исти или слични треба да проверам, gonal f е сега.