Mene mi go dadoa isto poradi pokaceni nk kletki. Pocnav nekolku dena pred transfer, no doktorot rece deka do otprilika 12-13 nedela treba da go primam. Imav spontan vo 10 nedela. Inaku 2x2mg go piev.
Баш ми е жал. Исто и јас така го пиев, првично беше план до позитивен тест, па го продолживме, меѓутоа се случи спонтаниот.
Не смееме да се откажеме само. Се надевам нареден пат ќе имаме успешна бременост и јас и ти и сите кои чекориме по овој пат
Devojki da prasam, 7 nedela pocnav no seuste nemam nekoi poizrazeni simptomi za bremenost osven polovinata sto me boli I gradite Kako baloni, pa se prasuvam Dali e normalno
Нормално е. Мене дури ни градите не ми беа поинакви. Радувај се што не повраќаш и да се напнуваш над вц шолја, па и тогаш е на мисла наведнување, клекнување...
И јас треба поради Th1 и Th2. Инаку јас сум имала 3 спонтани абортуси 9-13 гн. и сите различни причини. Сега собирам документи за ин витро и др. ми спомна дека такролимус ќе треба
Osven Synlab dali gi pravat vo drugive laboratorii? Poshto barav i vo Synlab i vo Ramus vo cenovnik gi nema.
Колку што знам овие Тh1/Th2 само доктор Ивановски ги бара. Показател се за дали да се прима имуносупресивна терапија како Tacrolimus а можеби и интралипидна.
Samo vo Synlab mislam - ne gi ispituvaat tamu tuku gi prakaat vo Germanija. Samo vo ponedelnik zemaat krv za Th1/Th2 - rezultati za 2 nedeli otprilika.
Здраво девојки. Ме интересира ценовник за Инвитро (прашувам за пријателка од странство која сака да направо ИВФ во Мк) во било која приватна клиника.
Zavisi i so kakov protokol ke bide dali kratok ili dolg.otprilika vo prosek 4000 evra.na primer jas koga pravev so dolg pred edna godina mene me kostase 5500 evra.
Девојки ме интересира какво мислење имате за брис од ендометриум? Велат дека искусен гинеколог може и на ехо да виде дали има некоја инфекција, се создавале како набори. Еве јас сама си побарав да испитам и мојот гинеколог вели "немаш ендометритис еве ја гледам матката чиста е". Брисеви и пап секогаш чисти, исцедок и болки немам ништо од тоа, сепак на два ума сум?
И јас сакав да правам поради неуспешни имплантации,докторот рече нема потреба. Ваљда зошто се чисти пап и микробиолошките.А и на ехо може гледаат.Појма немам.
Kako e transfer so zamrznati embrioni na priroden ciklus? Hormonska terapija ne davaat nisto, samo stop inekcija taka? I koga se pravi?