Следат кога ќе се случи природна овулација, евентуално тригираат со стоп инекција за подобра контрола и трансферираат онолку дена по овулација колку што е стар ембрионот.
Јас немав ендометритис но имав streptococcus agalactiae колонизирана на ендометриум, може и навреме фатена пред да предизвика воспаление. Меѓутоа јас одамна ја имав истата вагинално и цервикално па не сум изненадена. Ако имаш такви индикации и неуспешни имплантации, не е голема работа да се испита и отфрли како можност.
Zdravo edno prasanje mm treba da pravi sprmokultura maticniot mu dal upat za institut za mikrobiologija i parazitologija dali treba od doma da nosi materijal ili moze tamu da zavrsi rabota ? Ni treba za da pocneme postapka .Ako moze info za da ne se seta utre fala vi
Не знам дали се препорачува да се носи од дома, сепак има влијание температурата и временскиот период додека се однесе. Дечко ми правеше испитување на микробиологија и му дале стапче сам да си земе брис во вц, така да не знам колку е хигиенски и тоа. Доколку можете приватно би било најдобро
Девојки здраво, во вторникот направив трансфер, имавме 6 јајце клетки, 5 оплодени, две супер кои добија трансфер, но за жал три кои не стигнаа за замрзнување. Пишувам за некој совет додека го чекам денот за тест. Нормално, тешко ми е да престанам да мислам, а знам дека е џабе. Нашиот случај е идиопаска неплодност, кај двајцата парнери е сѐ во ред. Кажете некој совет за исхрана, движење колку е нормално, дали одевте на работа и најважно психолошки како се справивте во овие глупави две недели.
Pij mnogu tecnosti, voda sekakov vid na caj kompoti, izleguvaj na prosetka na kafe so prijatelki, znaci funkcioniraj normalno duri mozes I na rabota da odes ako ti e rabotata so sedenje ako ti e rabotata pred kompjuter ili slicno, ne krevaj tesko ne se napregaj I najvazno ne razmisluvaj, koga togas ke imas I ti uspeh.
Тешки ми беа тие денови да бидам искрена без да те лажам со вториот трансфер бев поопуштена јадев протеинска храна, месо пилешко и риба, морски плодови не, шеќери не, овошје и зеленчук многу и цедени лимони за внес на витамин ц и јадев јаткасти плодови: бразилски и индиски ореви и обични ореви. Немав концентрација да гледам серии и да читам книги. Првите три дена воглавно ги прележав станував само за до вц си слушав опуштена музика, спиев многу така ми бараше телото и си читав интересни работи, без стрес си бев смирена и позитивна, се изолирав од луѓе. Мене тоа мн ми помогна. Сега влагам во 10-та гестациска недека. Со лесно и ти писакувам успех.
Дали некоја пиела профертил и генанте но и одделно метилиран б12 и метилирана фолна 1000мг (бидејќи во нив ги има ) ? Метилираните ги пијам од порано заради мутации а сега заборавив да прашам дали можи заедно или се доволни профертил и генанте.
Амх не се испитува секогаш со 3 ден циклус, ми кажаа не е толку важно кој ден.. Инаку пред една година ми бил 0,64.Тогаш ми кажаа супер е. А сега нема реагенс и ќе видам кога...? Се надевам ќе ми биде ок. Ги немаме сите реагенси..
Штом е под 1 не е баш супер мене 0,980 ми е па ми викаат слабо е . Како и да е не е пресудно и висока вредност ако имаме затоа што квантитетот не е гаранција за квалитет. Значи иако е ниско АМХ со добра суплементација може да влијаеме на квалитетот на јајце клетките и макар една да се извади да биде квалитетна за оплодување.
Веројатно спрема границите... Не знам викаше дека е во добра граница, супер. А што и кои суплименти се користат? Нешто да превземам додека не сум испитала..
Еве ги границите инаку... За квалитетот на јајце клетки да се подобри сите доктори препишуваат да се пие ДХЕА мигрогенизирана и сама можеш да си додадеш антиоксидативни суплементи, витамински суплементи и слично. Јас лично пиев само ДХЕА 50 мг на ден шест месеци , коензим Q10 100мг и мултивитамини.
Ви Солун едно пакување ти се 43 или 46 евра не ти треба извештај или рецепт, а сега се јавив во аптека Бену во Врање едно пакување ти е 4950 нивни динари, а во наши отприлика 2460 или некаде околу 40 евра и ми рекоа дека не треба рецепт или извештај, сега имале на залиха но подобро е пред да одиш да се јавиш и да се информираш дали имаат и колку ти требаат а ако немаат ќе порачате.