^ Не ми стигнале, денес порачав и пишуваше дека за 10тина дена ке стигнат. Сега само што видов за Федекс мн лоши коментари и направив cancel на нарачката сепак. Ако има порачувано некој со достава преку нив нека сподели искуство да знаеме.
А па и штом еднаш сте мереле нема потреба пак, АМХ само опаѓа не се покачува и како и да е веќе штом знаете која ви е вредноста треба докторот да ви препорача суплементи. Плус еве сега кога поднесував документи за вториот ваучер не ми ни побараа по втор пат АМХ имаат во систем од првиот пат дека сум со ниска вредност.
Дали може да ми кажете за колку дена се одобрува ваучерот ? Поднесов вчера документи и сега по ново ми рекоа на маил. Доколку има некој проблем или дополнително ако бараат нешто дали и тоа е преку маил? Дали некој сега скоро добил ваучер и колку време го чекала?
Јас на 10 јули поднесов на 23 јули ми вратија повратно на емаил, а претходно што ми побараа дополнителни документи ми пратија писмо по пошта и јас по пошта му ги пратив, вероватно од јули е ново по емаил.
Кај мене 2 теста на 12ти ден негативни. Направив и преку крв, чекам резултати, но немам надеж. Се е во ред и кај двајцата, а до имплантација не може да дојде. Не знам што да испитам, дали некој има такво искуство?
Јас уште немам испитано инсулинска резистенција и скриен шеќер, тоа планирам следно да испитам. Не знам што да ти кажам, ќе ти кажам ние што испитувавме. Кариотип и антитела (мора да проверам како точно се викаат), тромбофилија и коагулациски фактори, ние бевме сѐ во ред па испадна јас дека имам аденометриоза и на маж ми спермограмот испадна дека не е добар. Испитав и TORCH, резултатот беше дека имам антитела за токсиплазмоза, ама не ми одговорија тоа што значи, дали тоа било прилина за спонтан или за да нема имплантација не ми кажаа. Немаш никогаш имплантација? Можеби треба терапијата да се смени после трансфер, мене сега ми дадоа интралипидна инфузија, пијам и кортикомстероиди две недели до тест и плус се боцкам со Nivestim секој трет ден, тоа е сѐ за да се смири мојот имунитет за да не го напаѓа моето тело ембрионот, па ќе видиме дали ќе направи разлика.
Ve molam za informacija,sredstva povratni za kleksani kako e procedurata? Maticniot mi kaza ke treba uste istiot den da go informiram. Izvestaj treba da mi dade ginekologot ili od transfuziologija?
Jas vaka pravam odam na transfuziolog mi zemaat krv potoa mi gi prepisuva transfuziolog a moze i ginekolog specijalist da gi prepise potoa istiot den gi zimam od apteka so fiskalna i smetkopotrvrda, i koga ke potrosam site matucniot mi dava eden dokumet od kaj nego so site dati napisani i so moj potpis i rozova recepta i site tie dokumenti se nisat vo fondot, dokolu treba da gi primas podolgo vreme kako jas eve veke skoro 9 meseci gledam da ne mi se poklopuvaat datite ba izvestaite zatoa sto ako se poklopuvaat za tie denovi ne refundiraat…i taka sekoj mesec dokolku nekoj drugo jace gi refundira neka pise
Zdravo, Jas gi poracav od Biotika, vo oktomvri 2024, 180 apcinja, 3.000 mkd. Ispiv samo 17, bidejki gi kupiv na svoja raka. Gi imam doma ostatokot, so rok se do Januari 2027. Ako ne se snajdes vo megjuvreme i ako ti odgovara, pisi mi, ke se dog.
Девојки,дали прогестерон се зема било кој дел од денот,пример попладне? И дали на приватно би ги изработиле резултатите за брзо,истиот ден?