До сега навечер се боцкав, сега прв пат ми рекоа наутро. Веројатно не е важно само да е во исто време од денот, на 24 часа. За резултати не знам, јави се прашај.
Здраво девојки, дали некоја од вас испитувала хормони на ГАК, и ако да, дали примаат и преку викенд? Фала однапред
Не срцка,не ме разбра,може јас не објаснив убаво.Крв дали земаат попладне за да ми испитаат прогестерон преку крв.
Da, na privatno mi bile gotovi za 2h...mene voobicaeno mi zemale nautro. Prasajte vo bilo koja laboratorija ili doktor.
Не ти е криво за неа, туку жалиш за себе и за својата борба. И копнежот што го носиш веќе натежнува, не сакаш да е копнеж, сакаш да се случи. Мене, откако го изгубив бебето мислам дека на секој чекор ме пресретнуваат трудници и мајки со колички со бебчиња. Можеби е и до мојот фокус и перцепција, но субјективно мислам дека никогаш повеќе не сум среќавала. Имам и две пријателки што тука негде бевме со термини и се породија со живи и здрави бебчиња за разлика од мене. Отсрце сум честитала и сум се радувала, ама вамо во својата длабочина ми тежи болката што не си го зедов моето в раце. Никако не е поврзано со тоа дека чувствувам завист кон нив или дека им посакувам нешто лошо, можеби замислувам колку ќе бев среќна да ја имав и јас нивната шанса. Не знам ни како да го објаснам ова.
А дефинитивно другите хормони обавезно мора да ги имаш не постари од шест месеци,јас конкретно за АМХ пишував.
Според мене сосема е нормално тоа чувство...не би го нарекла завист, мислам дека оди подлабоко. Нормално е и човечки е кога ваши блиски или помалку блиски луѓе од вашето опкружување се на пат да се реализираат како мајки да се чувствувате така. Ми се чини дека понекогаш се форсира тој момент дека по секоја цена секој пар или секоја жена мора да има свој пород. Тоа создава искривена перцепција кај нас жените и фрустрирачки чувства како да не сме самите ние и она што досега сме го создале во животот доволни или не дај боже како да вредиме помалку од другите жени. Како неуспехот на ова поле да го поништува успехот на сите други полиња во животот. Обидете се (и самата секојдневно се обидувам) да не влезам во тој loop на размислување, на тркање со другите и со самите себе и борба по секоја цена против природните ограничувања на нашето тело. П.С. Свесна сум дека дел од вас нема да се согласат со напишаново или можеби скроз ќе ме осудат, но и тоа е во ред.
Ginekolog maticen ili Drzavna Bolnica? Bidejki od transfuziologija ne mi dava,taka odlucile na sostanok
Здраво во процес на ивф сме, во сабота имам закажано пункција денес ми дадоа две инекции овитрел и 2 шприца триптофем. Дали сите треба да се боцнат наеднаш во различни страни од папок
Ne maticen vo drzavna ke treba maticen ne moze da prepise, a koja e pricinata za gleksanite zosto da ne moze transfuziolog da gi prepise do dusa i jas prvata bremenost gi kupuvav na privatno nikoj ne sakase da mi gi prepise potpolno te razbiram
Fala ti za informacijata,cel den maltretiranje i konecno mi dade izvestaj od Drzavna bolnica od ginekologija. Jas za prethodnite ne ni bev informirana za refundiranje na sredstva,ama pominaa godini covek se ke nauci I pak ke kazam najmnogu od tuka vo grupata.
Devojki zdravo, malku sum zagrizena. Sabajle na sekojdnevnata vloska imav kafeav iscedok zaedno so vaginaletata sto istekla sinoka sto ja staviv a sega na brisenje nema nisto, sto moze da bide, sekako posle ke idam do maticen ama me zagrizuva
Мислам дека немаш место за паника, може е знак дека имаш позитивен тест, розов и кафеав исцедок имав и јас на 5 или 6 ден од трансфер, па имав позитивен тест. Сепак прашај матичен.