Бидна и мојот трансфер на 5 ден вративме 2 ( една бласто, а другата морула ). Само некако сум многу загрижена после 3-4 часа од трансфер до вечерта ме исцеди пролив. 2 ден од трансфер цел ден проблем со притисокот низок (90/45) одвај го качив со јогурт и сол и кока кола. 3 ден имам болки во пределот на јајниците.
Zemaj slobodno probiotik, a za pritisokot I toploto vreme vlijae, a za jajnicite normalno e sto imas bolki zatoa sto zemas progesteron
Devojki zdravo . Mi ostanaa dosta lekarstva , nekoi se kupeni od sistina apteka i se so rok , drugite se kupeni sega vo juli od grcija(bidejki sega tamu teram se ). Nekoi gi podaruvam , nekoi gi prodavam bidejki se preskapi . Imam meriofert inekcii(grcija) , ovitrel inekcija(grcija) , prolutex inekcii(sistina) , takrolimus(sistina) , dabroston(sistina) , estrofem(sistina) , vibramicin antibiotik (grcija), orgalutran inekcii (grcija), ciklogest(sistina) , dekortin(sistina), crinon gel (sistina). Na koja i treba nesto neka me kontaktira za info .
Девојки, после неуспешно ин витро, како е постапката за втор ваучер од Фонд? Пак наново исти документи, се исто? И после колку време се аплицира пак?
Се аплицира за втор ваучер после 6 месеци од денот на трансфер кога ти бил направен. Исто сите документи ќе треба пак да ги собираш за жал пошто секако рокот ќе им биде истечен. Најубаво провери си се од почеток со роковите. Ти посакувам успех.
Девојки на 12 ден тестовите негативни. Ми рекоа да почекам уште два дена. Имам реални шанси, да не си го ладам умот? Друго, ако е неуспешно ова, по колку време се прави наредно? Колку ин витра покрива државата?
Какви тестови, преку урина? Ако да, оди преку крв, домашни тестови зависи брендот и концентрација на урина, може и да се лажно негативни. Ако е негативна бета 12 дена после тридневни или бластоцити, за жал е негативен исход. Ако е неуспешно, имаш право да аплицираш за следен ваучер 6 месеци од ден на неуспешен трансфер. Најново, следуваат 6 ваучери. Ако имаш замрзнати, можеш да одиш на сопствен трошок најбргу преку еден циклус или да си аплицираш за ваучер само за криотрансфер.
Здраво девојки, ќе ве замолам за инфо.каде во Скопје се прават анализи TH1 и TH2, на интернет неможам да најдам, дали ги има на државно или приватно било каде, и колку чини, доколку некоја од вас правеле. Ви благодарам
Dali i se ima sluceno isto kako mojata situacija. Sabajle stavav clexan,od ubodot dosega pomalce krvaram. Bev transfuziologija mi kazaa deka se vo red rezultatite I ne treba nisto. Megutoa mnogu sum voznemirena
Од што крвариш, на местото кај што си се боцнала ли? Не се плаши, си погодила некој крвен сад, сега може и голем подлив да ти се направи, ама и тоа поминува. Како си денес?