Da,na mestoto kaj sto se bocnav. Mnogu sum isplasena,sega imam staveno flaster,bas go smeniv posle 4h ima mnogu malce kako tocka. No vcera preku den bese postojano I posilno
Ne se plasi, gledaj tutorijali na youtube za stavnje kleksani, vezbaj nekolku pati na pernica so stavanje na inekcija i profi ke stanes.
На кое место го стави? Мене маж ми кога ме боцкаше во рамо Клексан изгледа погоди некој крвен сад и имав огроомен хематом. Земи Лиотон гел и мачкај го 2-3 пати дневно на тоа место. Содржи 1000 иу хепарин,многу е подобар од Хепатромбинот кој содржи 500иу. Ќе ти помине за многу брзо време.
Vo stomakot,izgleda imam pogodeno krven sad ne mi e prv pat ama ete se desi...so velam tret pat in vitro mi e imam kup stavano ama vcera se uplasiv mnogu. Mi strav veke sama ke odam do na Bolnica,pomirna mi e dusata veke imam strav.
Zdravo, dali znae nekoj kolku koshta IVF vo sistina? Citam ima razlicni paketi ama koj se tie paketi? Nemozam da najdam nisto na nivnata strana. Fala unapred pozdrav.
Девојки здраво, сакам да направам дополнителни испитувања -NK CELLS -кариотип -тромбофилија и мутации -хомоцистеин -TORCH -компатибилност на партнери -витамин д -инсулинска резистенција и скриен шеќер -тироидни хормони и антитела Ве молам некоја што веќе ги има правено овие испитувања, ако може да ми каже каде се прават и за каде да земам упати, дали општ матичен може да ми даде или гинеколог? И ако треба уште некое дополнително испитување да направам Имам едно неуспешно ивф, немаше имплантација
Вчера имав свеж трансфер, 5 дневен ембрион 3ВА. Тестот ми е закажан за 17.09 Прогестеронот на ден на трансфер ми беше 150nmol/L, два пати дневно примам cyclogest 400mg Колку често го проверувате прогестеронот?
Zdravo devojki Dali ima nekoj dobar doktor za Azospermia vo mkd? Soprugot na drugarkata e operiran od varikocela i veke 12 god probuvaat da imaat deca no ne mozat da se najdat spermatozoidi. Ve molam za pomos i mislenje.
Devojki dali vo new born cenata na transfer so zamrznati embrioni seuste e 48.000 ? Gledam go trgnale delot so ceni na stranata
Imam ostanato lekarstva, nekoi gi podaruvam bidejli se malce vo kutija a nekoi se skoro celi ili neupotrebeni , na koja i treba nesto neka pise. Prolitex inekcii Ovitrel inekcija Meriofert inekcii Orgalutran inekcii Takrolimus Dabroston Cyclogest vaginaleti Crinone gel Dekortin Estrofem
Дали ја има некој користено Zymot методата за селекција на сперматизоиди, дали помага нешто или е само за парички?
Другарка ја користеше, имаат проблем со спермограмот, па дали ради Zymot или така се погоди не знам, но имаше многу добри резултати, 5 од 5 оплодени кои издржаа до крај и доби 5 бластоцити