кариотип на гак тромбофилија на институт за трансфузиона медицина мутации,хомоцестеин,д витамин, имунолошки антитела, тироидни антитела можеш на иститут за имунологија torch во институт за јавно здравје скриен шеќер можеш авицена,синлаб,биотек хормони на институт за биохеија Земи упат од матичен гинеколог за институт за имунологија(таму ќе ти кажат што се да испиташ фини се), упат за институт за трансфузиологија, упат за институт за јавно здравје и упат за биохемија да испиташ хормони. Може и општ матичен специјалист да ти даде упат со шифра за неплодност Е сега torch не прави проблем за забременување тоа се испитува во бременост за недај боже ако има некоја инфекција да се третира. Компатибилност на партнери не ти треба веќе не го прават тоа. Јас го направив и со резултатите отидов кај Кочовски ми се развика зошто сум правела не влијаело тоа
кариотип на гак тромбофилија на институт за трансфузиона медицина мутации,хомоцестеин,д витамин, имунолошки антитела, тироидни антитела можеш на иститут за имунологија torch во институт за јавно здравје скриен шеќер можеш авицена,синлаб,биотек хормони на институт за биохеија Земи упат од матичен гинеколог за институт за имунологија(таму ќе ти кажат што се да испиташ фини се), упат за институт за трансфузиологија, упат за институт за јавно здравје и упат за биохемија да испиташ хормони. Може и општ матичен специјалист да ти даде упат со шифра за неплодност Е сега torch не прави проблем за забременување тоа се испитува во бременост за недај боже ако има некоја инфекција да се третира. Компатибилност на партнери не ти треба веќе не го прават тоа. Јас го направив и со резултатите отидов кај Кочовски ми се развика зошто сум правела не влијаело тоа
Јас вчера бев да поднесам за 3 ваучер, ме вратија бидејки не сум имала копија од лични карти и извод од матична книга. За вториот ваучер не ми побараа ништо од тоа бидејки веќе ги имаа документите од првиот пат. Така да Хсг не ти треба пак да носиш, но копии од извод и л.к обавезно. Извештајот од трансфер и негативната бета исто треба да ги приложиш. Бетата да има и печат и потпис од институцијата. И на сите испитувања печат и потпис од институцијата без разлика што е електронски валиден. Јас имам испитувања од Авицена и Клиничка биохемија кои се електронски валидни и се правени во Јуни и Јули , и сега треба да трчам и да молам ако можат да ми стават печат и потпис на нив.
Дали 2Д/3Д ехо треба да се прави во одреден период или можам во секое време да го направам? За документи за втор ваучер.
Дали некоја после циклопрогинова и се има десено тешко да пробива. Во понеделникот завршив со апчињата, од вторникот вечерта појави како некој исцедок, и еве денес и вчера никако да пробие, можеби попладнево маалце како да појача но сепак не е класично крварење туку розева крв малце на интервали. Бременост не е милион посто. Имам и болки ниско во стомак. Се јавив на докторката вика да чекам убаво да пробие па да и се јавам за контрола, а нели треба на втор ден да одам, чекам за трансфер. У пм се нервирам да не утнеме и месецов.
Mene duri na 4ti den mi idi,nekogas znae kako oskudno nekogas poobilno. Utre bi trebalo da imas normalen ciklus
Не знам зошто толку фама прават околу бетата. Па чим поднесувам за ваучер значи не сум бремена,очигледно.Во некои клиники не ни бараат бета после ивф,може и тест преку урина.Јас имав неуспешно ивф со ваучер во јуни лани и едно неуспешно со замрзнати на приватно во јули годинава.Ваљда таа бета од ваучерот треба да ја доставам?
Со среќа, дај боже да биде успешно Зошто толку брзо ти е закажан тестот, јас на 03.09 имав трансфер на 5 дневни (1 бласто и 1 морула) ми рекоа на 15 ден да проверам бета.
Фала да има позитивни резултати и кај тебе Трет пат по ред ме праќаат на 9 ден пост трансфер, изглеа им е доволно рано за да видат дали е позитивна бета… мене и овие 9 дена ми изгледаат толку долги
Devojki posle neuspesno invitro sto dopolnitelno ispiruvate iname ispitano trombofilija imam izvestaj od dr.Jano za terapija kariotip ,praveno histeroskopija i edno uspesno inv za prvo dete.negjutoa sefa ova inv mi e neuspesno.blagodaram,ubav den
Жал ми е, не се разочарувај собирај сили за ново. Јас испитував плус Th1/Th2, Homocistin, ANA, AFA и D vitamin.
Јас правев на 8 ден од циклус. Најдобро е во првата половина на циклусот, мислам дека може и во секое време, не сум сигурна.
Ti blagodaram.moze da mi kazes sto i se i kaj se pravat ovie ispituvanja Th1/Th2, Homocistin, ANA, AFA
Едно прашање некоја да ми помогне, едниот спермограм ни беше правен на ГАК, вториот во Поликлиника Букурешт, за првиот ваучер. Сега новиот спермограм што треба да го поднесам за втор ваучер може да биде пак од ГАК?
Девојки ми треба ваше мислење. Оплодувањето ми беше во Плодност, и се до тука за преглед одев кај нив за 2 дена влегувам во 10 недела, за прв скрининг закажав во систина пошто ми е мн блиску Скопје одколку Битола 3 саати пат во еден правец башка патот ич не го бива, па зборот ми е дали морам да продолжам со прегледите понатака кај нив во Плодност или можам да си терам и кај матичен или некаде каде што ќе ми биде поблиску, дали има некоја членка како мене па да ми каже како е понатака кај нив, дали те обврзуваат да мораш да одиш кај нив