Јас да прашам четврти месец ми е по неуспешен трансфер. Овој пат чуствувам некоја чудна болка во јајниците. Дали е тоа од претходните стимулации не знам. Дали некој се чуствувал вака неколку месеци по стимулации?
Голема грешка, џабе правите ивф без клексани ако имаш тромбофилија. Ти дадоа ли после трансфер барем? Зошто не му кажавте дека имаш извештај?
Posle transfer 2 ×40 bockav i preku 1 den aspirin ama pred to ns mi dade i to mu rekov doktore kleksani sega,ne ne posle transfer...i sega nz dali mozi to da e problem i dali drugo nesto da ispituvam.a vie kaj koj doktor pravevte?
Не знам, можеби после трансфер е доволно. Другарка со тромбофилија не можеше да задржи бременост, правеа ивф со коексани и добија детенце. Овиј пат бевме кај Петановски во Ремедика.
Многу зависи кои мутации ги имате. Не си правете стресови со вакви генерализации. Не е исто. А и дека баш стриктно од клексанот зависи дали ќе настане имплантација или не, бар во повеќето случаи, не верувам.
Не знам за имплантација, можеби влијае можеби не, ама ако има тромбофилија големи шанси има да не се задржи бременоста. Можеби е доволно клексани по трансфер, не знам. Во секој случај го занемарил извештајот од трансфузиологот, мене тоа не ми звучи исправно.
Imam mthfr heterozigot i na izvestaj od Jani stoi 15 dena pred transfer po 2 kleksani dnevnood 40 utro vecer,jas toa pp punkcija pocnav da primam po 1,pa posle transfer po 2...