Јас до сега не сум сретнала доктор што не ме третирал како на лента, еден муабет е пред ин витро, кажуваат планови, како ќе прават после имам впечаток дека не ни знаат со кои пациенти зборат и не памтат ништо за нас. Ни возраст, ни АМХ ни дали имаш некои состојби, мутации… Што ти значи тоа помалку терапија не разбирам? Контрацептиви само Ивановски ми даде во Систина и ми рекоа дека ги давале само на тие со ваучер?!?! Многу нелогично и беше единствен пат без трансфер (две ин витра после тоа имавме трансфер). Сигурно имаат и во Грција неуспешни, не може да се 100% успешни. Инаку негде прочитав дека во просек земале 90000 од инвитро од државата и ми стана јасно зошто не сакаат со ваучер, сега плативме 4500 со стимулации и терапии во Ремедика. Таше ни кажа дека ги враќал со ваучер, како смешка ни кажуваше дека ѝ рекол на некоја дека не работи со ваучери зошто го изнервирала дека била Битолчанка а правела 5 ин витра приватни во Скопје па му дошла него со ваучер. Така да тој е односот, Ивановски ми викаше многу прашуваш како жена ми. Петановски збореше дека сакал машки да вработи за да не си оделе на породилно додека лежев на бокс за ехо да ми прави… Односот им е ужасен, на ден на трансфер ме оставија цел саат буквално со полна бешика да чекам, бев во физичка болка, немаше никој, ниту една сестра, за после да дознаам дека Петановски бил на операција мене никој не ми кажал. После трансфер толку ми беше згрчена матката и ме болеше цел стомак и јајници, ме заборавија за интралипидна инфузија, морав сама да се јавувам по телефон да им кажам дека треба да ми дадат инфузија.
Девојки, не можев да издржам и направив тест пред 10мин. Денес е 7dp5dt. Дали бледава линија може да е од овитрел (се боцнав на 01.09)? Денес проверив прогестерон и ми беше 70 наспроти 150 на ден од трансфер. Малку ме загрижува, но прочитав дека било нормално да има флуктации
Мислам дека те читав дека направи трансфер, ако се тестовиве од бременост, јас убаво гледам бледи линии на двата. Дај Боже да е рана бременост.
Ако сакаш тука, мислам да си дадеш шанса со Лазаревски. Мислам дека е добар соработник и се посветува индивидуално на случајот, тестира што треба итн, не инсистира на јак процес ако ситуацијата дозволува. За Папас, имам чуено неуспешно искуство. Што не мора да значи ништо, само дека е нормално да не ти гарантираат 100%
za on line consultacija ne naplaka. za pregled 70 evra. Pred nekoe vreme na forumov procitav deka pregled vo sistina e 90 evra. Tamu kariotip 160 evra, vo sistina 200. Ludilo! Treba da si ja cuknat malku glavata nashite doktori inaku grkov im gi zima pacientite... Da ne zborime deka tamu imaat i ponapredni i posofisticirani tehnologii za cuvanje jajce kletki i nabljuduvanje na razvoj na embrioni...
Со среќа. И јас мислам дека нема шанси да е од овитрел, ја имам тестирано, од мојот организам комплетно исчезна после 10 дена. Кај тебе се поминати 15 дена
Си пишува на самиот ваучер што покрива, стимулации, пункција, трасфер... И точно се наплаќа колку што се цените во ординацијата каде што се прави...
Skroz se soglasuvam so ovoj muabet... golem biznis e vo prasanje toa e fakt kako za se vo drzavava nasle nacin da profitiraat poedinci na smetka na nas grb, ne mislejki ni ronka za naseto zdravje... dali podnese prijava vo fondot za se sto ti se slucilo, I mislam deka site koi imame bilo kakvo iskustvo kade se somnevame deka ne bilo postapeno pravilno vo procesot, terapii, odnos I sl. Ve ohrabruvam da podnesete prijavi vo fondot kaj majka Tereza.. Duri I mislam deka treba da se zdruzime so nekakva peticija... eve kazete sto mislite , ili nekoi idei dali imate ..
Се убаво си проценила и сватила како функционира кај нас. 5 години го одев овој пат, и без милост те дерат до гола кожа. Кај Папас јас успеав и имам син. Кога започнав да одам по овој пат и мене првично ме залажаа ваучерите кои брзо ги потрошив, па одев на приватно и се ред за ред и на крај отидов кај Папас и првпат не бев разочарана. Со среќа каде и да се ослучиш. Иначе од мое мислење доверба во овој процес се дава на некој кој е со искуство . Ова е занает и не секој има осет за терапија и лесна рака за понатаму она што следи.