@vamutamu2 скрос те разбирам. Првото го правев кај Таше. Се чуствував како Прасе на мерење. Толку "фино" погодивме со стимулации, на 7ми ден овулација 5 ембриони, 3 ми ставија. Ништо не се фати се побркав. Па празни биле... Второ ивф кај Трајковски. во NewBorn. Он на државна ме имаше правено лапароскопски отпушување канали, сите инсеминации кај него.. и баш тогаш само што започна во New Born. На мене не се секаваше, ама со мм некако разви хемија, се секавал на него нема веза, мм само кај кожната фотелија седеше, ама нема веза. Поминавме екстра. И малку повеке од екстра дека 32 фоликули, ама високите хормони ми го направија телото супер плодно очигледно, и двата ембриони се залепија. Ама со Трајковски не започнавме додека се не испитав. Шеќев во крв, ддимери, цела крва слика, совети за исхрана... и ете, бидна. За прегледи за бременост ме советуваше во мојот град да си ги правам, пази да не трошам пари за џабе... еее Ова на сите го кажувам, а а не сите после мене го добија истиот однос А имам и голем минус за Органџиски. Одам со папка документи, консултација за инсеминација, ааа не ми признавал он резултати од државно и други институции. Во New Born воопшто не ми правеа проблем. Платив во NewBorn само замрзнување на ембрионите, можно е ни денар повеќе.
@vamutamu2 сите документи за ваучер ми беа на државно правени. Цела папка документација ми беше со резултати на државно. Освен кај Таше спермограм од 9000 ден немав платено повеќе. 5000 ми беше најскапото 4д кај Органџиски за првото Ивф, и за второ на државна ми наплатија некои 150-200 ден. Може тоа менува кога докторот ќе виде дека не сум имала финансии за приватни испитувања... не знам. Што не е коректно во ниеден случај. Желбата за дете е преголема и да, кога сме со полно срце не жалиме. Ама ете... тоа е мое искуство. И ден денес не можам да кажам ни еден лоп збор за Трајковски. Иако човекот во тоа време минувал низ лош период, подоцна разбрац, па пункција ми правеше Гуржанова, и перфектно ми ги извади 32 фоликула, и успеав без истекување на течности после пунција да преживеам. За мене прекрасен тим. Се надевам ќе си го најдете и вие вашиот тим.
@vamutamu2 Мила и јас 7мам добро искуство од Лазаревски. Не зборува многу, работи има добар пристао. Го кажува она што треба.Допонително ако има потреба бара испитување. Ок е. Имам успешно ивф кај него.
Eve jas kaj Dimitrov bev 3 godini so 3 invitra , iskuliran, labav ,se zaebava ,on fin si e ama ne se posvetuva ic barem ne mene , malku terapii mi davase mininalno , nisto nejkese da ispituvam se mi vika dzabe pari frlas i za vitamini isto mi vikase samo folna u b12 drugo dzabe parite. I normalno nisto ne bidna so nieden transfer. Moze kaj drug pacient ke ima drug pristap i poise ke ja tintra , bidejki znaete toa e poznato kaj nasive