Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

263 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

101 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

112 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

108 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

316 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    2.633
    Уфф во 2021 беше тоа ама само знам дека ми наплатија кога го правев трансферпт нешто плус. Може и сум пишувала тука сварно не се сеќавам ама не беше некоа огромна сума. Пребарај во темава префрлање ваљда ќе излезе.

2. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    83
    Добив ваучер пред една недела. Закажав инвитро кај Ивановски во Систина.
    Сестрата по телефон ми рече да почнам со пиење Микрогинон таблетки, до прегледот. Некако чудно ми падна, зарем така по телефон без никакви почетни испитувања кажуваат да почнам со пиење хормонска терапија? :^)
    Исто рече за месец ипол ќе се заврши процесот, стварно толку брзо иде?
    Јас сум доста комплициран случај со еднометриоза 3 степен, оштетени јајници, екстермно АМХ од претходна лапароскопија, некако не ми се верува дека месец ипол се прави се ова.

3. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    412
    Долг или краток протокол освен ако не ти одложат трансфер или пункција толку трае отприлика. 2 недели таблети 1 недела инекции пункција и трансфер за 3 до 5 дена зависи колку ќе ги чекаат ембрионите

4. Wonderlust

Wonderlust Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    57
    Jas bev kaj Dimitrov i toa preku vrska od moi bliski koi bea dosta zadovolni i posle 5 transferi dobija bebence. Iskreno kako za doktor sto raboti vo privatna institucija, voopsto ne se zamara. Za tie premium ceni se ocekuva i premium usluga. Srekja sestrata sto raboti so nego - Tanja e angel praten za site nas sto ne dobivame toa sto ocekuvame od nego.

I mene koga postavuvav milion prasanja me prasuvase sto sum po profesija, da ne rabotam vo policija, iako site prasanja bea opravdani bidejki nemav informacii od negova strana.

E sega za strucnosta ne mozam da zboram bidejki navistina kaj mene od terapija, do punkcija, do preporaka za transfer na 1 embrion, koompletno se pogodi i ostanav bremena od 1v transfer, 1vo invitro i eve zdravje za 4 nedeli treba da go zapoznaeme bebceto.

Ama odnosot e dosta arogaten i kratot. Prv pat koga im pisav deka sum bremena i otidov da slusneme srceva reakcija, bukvalno me vide 2 minuti. Normalno bi trebalo go merat plodot za referenca i sporedba so vtora kontrola, toj ne izmeri. Go prasav za slika, bidejki sepak za nas toa e golem cin, prvata slikicka od bebeto ubavo e da se cuva, mi rece i toa ne napravil. Iskreno za 5000 denari pregled bogami i kako trebase i da izmeri i da napravi. Duri i ne izmeri kolku odcukai e srcenceto, sto vo rana bremenost e dosta vazen parametar. Iskreno se custvuvav ograbena i lisena od edno iskustvo sto mozese da bide prekrasno.

Neizmerno sum mu zahvalna bidejki poradi nego sega cekame bebence, ama osve strucnost mislam deka vo Sistina treba da obrnat vnimanie i na odnos so klienti.

Samo sto pomina periodot od 12 nedeli se premestiv kaj Gordana Petrevska da mi ja vodi bremenosta i razlikata e astronomska. Zenata znae da ti napravi film, da ti kaze vidi kakvo ubavo racence, ni mafta... itn. Definitivno ti gi pravi posetite kaj nea bas uzivanje i radost.

На Elen4e89, _Vera_ и Muhreenuhd им се допаѓа ова.
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.250
    Во која смисла не е фер.Затоа што има 44 години и се што наброја останала бремена а ти не?Мислиш дека ние повеќе заслужуваме да сме бремени од неа?Не е фер ни за децата што се раѓаат болни,не е фер што некој добива рак некој не.Животот едноставно не фер.И не можеш гледаш така,секој носи свој товар.