Девојки денес правев трансфер со донирана јајце клетка во Солун. Ембрионот е преубав, продолжил да се развива по одмрзнување, задоволни беа и ембриолозите и докторот од ендометриумот. Прекрасно искуство во Ембриолаб, сега чекаме да поминат 2 недели за тест.
Од микрогинонот ти се сите тие симптоми . И јас имав гадење од храна,лошо ми беше од се ,вртоглавица , промени во расположението....
Zdravo na site. Poradi neuspesno IVF podaruvam 2 preostanati vijali Prolutex i edno celo pakuvanje. Toa ne mi e voopsto otvoreno, go naracav preku lugje od Turcija da mi go donesat, ista ambalaza i sostav kako tuka. Prvoto ima rok do 3.2026, a novoto do 4.11.2026. Mozam da go pustam i preku Kargo. Na koj mu treba slobodno pisete mi tuka ili vo poraka. Mene ne mi se posrekji, daj boze na site da vi bide ploden naredniot period.
Devojki , mi treba sovet . Odobren mi vaucer so donorni j.kl. . Mozam li da iskoristam "nesto " od vaucerot ? Dokolku odam so stimulacii bidejki sakam uste ednas da probam ,da bide so moja j kl. Reshena sum da idam na privatno. No ako moze nesto da pokrijam so vaucerot . Ako nekoja od vas ima takvo iskustvo , bi zamolila da spodeli
Здраво, имам упат oд матичен гинеколог за трансфузиологија (лабораторија) и наведени се овие анализи на сликата. Дали МТHFR, MTRR, PAI мутациите влегуваат во пакетот за тромбофилија или одат посебно?
Dali ti se site invitra praveni kaj isti doktor ? Dali sekoj pat ste odele so ista procedura (isti broj na inekcii, ist brend na inekcii) ili ste menuvale da vidite sto najdobro kje mu vlijae na tvojot organizam ? Dali sekogas bila ista dolga/kratka procedura. Ne e sekogas poentata da se izvadat sto povekje jajce kletki, tuku treba da bidat tie kvalitetni. Cim konstantno se vadat mnogu jajce kletki a so los kvalitet spored mene taa procedura na tvojot organizam ne odgovara.
Квалитет на јајце клетки барем според мене може да се подобри со промена на животен стил. Здрава храна, спорт, суплементи.
IVF mi se praveni kaj 3ca razlicni doktori, 3 pati so dolg protokol, ednas so kratok, a brendot na inekcii ne bese sekogas ist, samo vo prvite 2 sto gi pravev pod fondot. Na 3toto imav kratok protokol i bese vo New Born, no ista situacija. Sekogas samo po eden embrion. Na poslednoto 4to, imavme 2 embriona, no na denot na transfer koga dojdovme Doktorot ni kaza deka embrionite ne se dobri za transfer i deka problemot e vo mojte jajce kletki.
Дали во меѓувреме имаш сменето режим исхрана, дали вежбаш, дали земаш витамини што ги препорачуваат за подобри јајце клетки (D3, CoQ10, Omega3, активна фолна и сл? Јас денес правам листа со витамини што треба да ги земам, па читам ревјус за кој бренд е подобар, колку мг содржи и сл, од NOW и Solgar ми се вртат како најдобри.
Suplementi pijam Metyl folat, Metyl B12, Q10, Inositol, D3, sportuvam i ishranata mi e balasnirana, mozemi mozam malku poveke na toa da se posvetam...
Не е низок секако ете вадите над 10 ЈК тоа е одлично, супер...е сега за квалитетот можете да влијаете со тие суплементи што сте ги навеле дека ги земате, антиоксиданси, витамини, минерали, избалансирана исхрана и физичка активност, продолжете така само незнам зошто никој доктор не ви предложил DHEA да пиете тие директно влијаат на квалитетот на ЈК. Квантитетот и не е толку битен овде како што е битен квалитетот.
Se piev od ovie vitamini i uste mnogu drugi vo ovie 5 godini , vezbam sportski tip sum , se hranam isto balansirano dosta vnimavam , masazi , akupunktura , cesto relaksacija vo priroda , sto uste ne pravam i nemav efekt vo zgolemuvanje na kavlitet na jajce kletki. Mozebi e i sreka , sekoj organizam e razlicen . Ti bitno trudi se pa neznaes koga ke upali .