Да можно е да се капилари, може и застарена крв, а може имплантациско крварење 12ти ден е направи си домашен тест ако си во паника би требало да покаже бледа втора линија. Само без стресови, опушти се
Па искрено не знам точно некои го сметаат некои не, јас го сметам, секогаш трансвер ми бил околу 10/11часот.
Zeni denes mi e petti den od transfer smeam li da izlezam do dvor so ogled deka zivevam na vtori i imam 17 skali za simnuvanje i kacuvanje
некои започуваат со нормален живот после 7 ден некои порано но јас искрено мислам дека се е во нашиот ум овие што остануваат по природен пат не одмараат јас веќе осми ден и само на тераса
Znam deka nema pravilo i znam deka sto i da napravime mislime deka e pogresno, pak ke kazam za mene e ova najgolemata psiha i najteskiot del, bockanjeto, stimulaciite ne mi bea problem voopsto, ama toa e sto e, se ke se izdrzime samo da dobieme pozitiven ishod
Јас ти викам пали патиките и прошетај се малку надвор, уште психа да те утепа ти фали. Раздвижи се, седни на сладолед. И смееш да се качиш и симнеш од 17 скали, да не претеруваш ама еднаш/двапати во денот ОК е
Samo sto se zacleniv na forumov. Dolgo vreme gi sledev komentarite. I vo mislite si razgovarav so site, sega sakam i da me citate sto pisuvam. Se spremam za vtoro ivf. Inaku sum so poveke godini. Se plasam kako ke bide ovaj pat. Pozdrav do site clenki na forumov, cestitki za bremenite, sreka za ostanatite koi cekame bremenost!
mislam deka ne postoi nekoe pisano pravilo ,se e spored mene sreka ,no ete jas ke go kazam moeto iskustvo Pravevme in vitro vo Germanija i ovde doktorite od denot na punkcija do transfer pa duri i ponatamu do 12 nedela od bremenost ni davat boleduvanje.Za vreme na transfer ni bese strogo receno da ne se kacuvame po skali,da ne digame tesko ,jadenje na proteinska hrana ,jadenje na ovosje posebno ananas,pomalku voda bidejki go poduva stomakot ,nikako gazirano i mrsna hrana.Posle stavanje na vaginaleti progesteron lezenje 2 saata minimum bez stanuvanje,redovna higiena i ako nosis sekojdnevni vloski redovni nivni promeni,Iskreno ve citam deka poveketo ste se vrakale na rabota ,no jas posebno 2 nedela imav tolku poduvan stomak sto edvaj disev,a de spomnam deka na momenti i mi se povrakase.Ne mislam ,ne me sfakajte pogresno deka jas sum vo pravo no dr, ne ,samo kazuvam moe iskustvo i ovde kako se odvivat procesite,Pozdrav do site i na site od se srce Vi posakuvam samo ubavi vesti
Да не знаете какви се тие нови стандарди што се воведувале во систина?Се јавив денес кај Анита на Лазаревски сестрата,требаше да почнуваме одново и најкасно до пети ден да закажам,арно ама сестрава ми рече овој месец ке ги довршел почнатите и толку,имал состаноци со комисии ке воведувале нови стандарди,дури во мај да сум се јавела.
Што мотаат нека кажат директно дека ќе одат на одмор празнициве или пак стерилизација ќе прават ама таа летоска треба да биде, два пати годишно нели е, и баш за време на одмори и Божиќни празници Тоа е еве го мај за 2недели стига, па и таман тогаш нема празници да те брзаат
И тука велат да не се оди по скали првите 2-3 дена, полесна протеинска храна.... Но потоа се нај нормално без некоја тешка физичка работа и без претерување. И ќе ти биде подуен стомакот и што уште не од толку залежување. Сум кажала и пак кажувам ништо не е пресудно и ембрионите не се топчиња да се стркалаат кога се движиме, качуваме по скали...
Ako embrionot e silen/zdrav posle 5 dena moze slobodno da se dvizis bez golem napor, presudni se prvite 2-3 dena, togas treba poveke miruvanje
@Stara колку стара ако не е тајна Има тука и околу 40тина со успешни инф @darcy е една од нив Па и ников ,,Стара,, барем повозрасна да беше или зрела за бебе
Kazi ja koja e taa clenka,javno da se znae,pa da ja navredime nie da vidi kako e,i kazi na koj forum e navredena,jas ubavo ke i kazam,mene @kukla21 mi bese najgolema podrska,iako ne ja znam nitu znam kako izgleda ja zamisluvam kako angel,a angelite se luge za koi treba site da se borime,zatoa te molam @emkaemka ili vi poraka ili ovaka mi lazi koja e taa clenka
Da,mislam deka mi se pojavi na 7 ili 8 den,okolu denovite koga trebase da mi pocne ciklusot,ama nisto ne e,eve jas sum veke treta nedela,deneska si go vidov junaceto na majka,taka sto voopsto ne se sekiraj,ako prodolzi vo narednite denovi intenzivno javi se kaj dr,a ako e ovaka samo ednas ili dvapati nema mesto za panika
What happens after a 3 Day and a 5 Day Transfer! 3-DAY TRANSFER: 1dpt ..embryo is growing and developing 2dpt... Embryo is now a blastocyst 3dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day 4dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining 5dpt.. Implantation begins,as the blastocyst begins to bury in the lining 6dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining 7dpt.. Morula is completely inmplanted in the lining and has placenta cells & fetal cells 8dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood 9dpt...More HCG is produced as fetus develops 10dpt...More HCG is produced as fetus develops 11dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on HPT 5-DAY TRANSFER: -1dpt ..embryo is growing and developing 0dpt... Embryo is now a blastocyst 1dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day 2dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining 3dpt.. Implantation begins,as the blastocyst begins to bury in the lining 4dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining 5dpt.. Morula is completely inmplanted in the lining and has placenta cells & fetal cells 6dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood 7dpt...More HCG is produced as fetus develops 8dpt...More HCG is produced as fetus develops 9dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on