Odlicen izbor ste napravile, doktorot si ja znae rabotata, premnogu e strucen Jas sum prezadovolna prvo ivf kaj nego i uspesno.So srekicka neka vi e
Ne treba nisto da odjavuvas. Inaku mozes da podneses molba za da ti odobrat so sopsveni j.k. Jas podnesov, no mi ja odbija. Koja e pricinata sto ti davaat vaucer so donirani? Ili pisi mi vo poraka
Здраво од мене пак, вчера беше мојот прв трансфер на замрзнато, тридневно ембрионче кое било добро според ембриологот, продолжило да се развива после одмрзнувањето Вчера и денес сум дома, утре продолжувам со работа и нормални активности без премногу напор, а и работата не ми е тешка. Ќе биде предизвик да се издржат следните десетина дена, дали има уште некоја овде што брои денови после трансфер? И предложете што да правам за да не се шизнам од мислење до тестот Со среќа на сите кои сме во оваа борба на долги патеки
Info ako moze,denes bev do Fond za zdravstvo gi podnesuvav dokumentite za refundacija na sredstva za clexan. Vraboteniot ne mi go prifat bidejki,na izvestajot od genikologija od Bolnica pisuvalo po preporaka od Dr Lazarevski Sistina. Trebalo da pise po preporaka od Bolnica a ne Sistina.
So preporaka od Dr.Lazarevski odis kaj maticniot ginekolog. Ginekologot ti pise preporaka za kolku dena ke ti trebaat klexani, potoa odis do transfuziologija ti davaat dokument, se vrakjas maticniot.ginekolog.da ti go zaveri i odis vo apteka . Taka bese vo dekemvri 2024 posledno koga zimav .
Здраво, на 11.09 имав трансфер на 2 5дневни бластоцисти денес правев бета тест 60.1 ми е резултатот ми рекоа дека е многу ниска за 48 часа да повторам тест има ли простор за паника
Pa da nema da ti dadat, bidejki za da ti odobrat kleksani treba da transfuziolog da ti prepise ili doktor od ginekologija. Sega momentalno jas prvo zemam upat za od krv da ispitam na transfuziologija pa poslem so rezultatot mi davaat upat za ginekolog vo drzavna ili transfuziolog kaj ima slobodno i toj doktor treba da ti prepise kleksani i poslem so toj dokument ti gi kupuvas kleksanite za mesec dena, od aptekata baras dokument za potvrda deka ti gi dale i fiskalna cuvas i poslem mesec dena otkako kje gi potrosis odis kaj maticniot ginekolog i toj ti potpolnuva dokument, so toj dokument podnesuvas za vo fond. Golema e procedurata iskreno i maltretiranje ama toa e. Jas dodeka pravev invitro privatno gi kupuvav, sega otkako sum trudna pocnav da brkam rabota zosto mnogu skapo ispagja... Sekoj mesec poslem treba istovo zamaranje ama toa e..
Jas bev ginekologija vo Bolnica I imam izvestaj na koj pisuva deka treba da primam clexan no na samiot Izvestaj e navedeno po preporaka od Lazarevski Sistina. E zaradi toa sto pisuva Sistina ne se prifakalo. Kako da pisuva koga Drzavna ne pravat ifv,ne razbiram ili e namerno se samo da ne dobivame
Zdravo devojki vcera pravev punkcija i mi izvadija 16 jajce kletki denes mi se javi emriologot i mi rece deka od tie 6 se zreli no ne pokazuvale dobra delba od dijagnozi imam hasimoto insulinska resistencija kletki ubijci i slab spermogram so toa sto embriologot napomena deka bile dobri morfoloski spermatozoidite plus koristevme zymot. Jas stvarno veke ne znam sto da napravam oslabev 14kg smeniv nacin na zivot suplementi ali ova me tresna od zemja
Drzavna pravat invitro, ama doktori po invitro ne pisuvaat dali treba kleksani ili ne. Najgolem problem kaj invitro doktorite e sto kleksanite gi davaat po potreba bez prethodno da se ispita kolkavi se dimerite, da se napravat dopolnitelni analizi kako trombofilija, geneteski mutacii i slicno. Ne moze nikoj da ti odobri tebe refundacija na kleksani ako nemas dostaveno dokument zosto gi primas tie kleksani. Po preporaka od nekoj doktor toa ne e relevanten dokaz zosto tebe ti se dadeni.
Mozes li da mi kazes koja e cenata?i prethodno kakov vid ispituvanje pravese za da dadat nasoka deka treba da primas? Fala