Девојки здраво, Ве читам повеќе време и многу ви фала за сите информации што ги споделувате. На почетокот на годината направивме основни испитувања, спермограм, хормони на трет ден ( во ред ,амх (2.39), излезе машки фактор пие скоро 5 месеци профертил и имприл па би сакала да почнам со консултации за инвитро да не си го губиме времето јас 39 маж ми 42 дали се закажува термин за консултации, дали треба и други испитувања пред да се оди на прв разговор ( во план ми е Трајковски ЊУ Борн ,систина Лазаревски и за мон бебе ( доктор ?)се мислам од причина што не е толку атрактивна и можеби би имале индивидуален пристап.Битно ми е да имат индивидуален пристап. Однапред Ви благодарам
Eve me mene pak, posle godini….. Citam novi lica, mnogu uspesni prikazni Jas iskoristiv prilika i bev do Praga i Solun. Skroz razlicni pristapi, terapii drugi, vitamini nema skoro, novi ispituvanja koi tuka ne mi gi ni spomnale, iskreno i jas prv pat gi slusnav. Edinstveno sto se zacudiv, ovojpat pozitivno, e sto na 40 i kusur godini AMH mi e 2,87 zamislete posle 7 transferi, 2 dolgi protokoli, 1 kratok, 2 spontani…. Inaku se e vo red seuste po rezultati, uste devojceto golemo da se resi na nov proces da sobere sili i energija i nervi, mnogu bitno Da ne me sfatat novite pogresno, jas sum one of unique slucaj, site moi soborki uspeaja tuka, imame dobri doktori, samo sto jas nemav srekja obviously Barem taka mi rekoa vo Praga Love u all
Kako si zadovolna so cela procedura kaj niv? Jas imam vreme za apliciranje za treto in vitro ama se mislam sega kade, dali kaj dr Petanovski ili Mon Bebe
Здраво девојки, Дали вие што набавувате Prolutex од странство (Србија, Косово или Грција) ви бараат рецепт во тамошните аптеки или ги даваат и без рецепт? Благодарам однапред
Јас лично немам добро искуство кај неа, две не успешни инвитра без образложение без ништо. Ама секој со својата среќа.
Јас сум кај доктор Петановски, за мене еден од најдобрите доктори во Македонија. Индивидуален пристап има и огромно, преогромно искуство. Точно знае да се приспособи на сечија здравствена состојба. Се што те интересира слободно прашај ме
За кариотип како закажувате за термин? Сега гледам октомври и ноември нема слободен термин... И доклку некоја знае која е цената на приватно и државно?
Девојки, јас одам на прв преглед во петок, после добиен ваучер, кај Ивановски Систина. Ми кажа сестрата да носам копии од сите документи + упат од матичен. Е сега ме интересира дали на секое посетување кај нив ќе имам нешто за плаќање, што, колку... Што е покриено со ваучерот? Дали настрана ќе си доплаќам ехо, преглед, констулатција, и слично?
Пуштаат термини околу 10ти во месецот. Прати редовно на порталот мој термин, се пополнуваат во рок од неколку часа. Приватно околу 12.000 за двајцата во Систина, отприлика толку и во Гинекаликс. Државно мислам 1800 за двајцата дека е.
Мојата на 6ти ден беше побледа од оваа плус имав стоп на трансфер. 10ти ден имав бета 200. Да не вративте 2? Честитки, ти посакувам најубава бременост
Eho, pregledi ne se doplakaat, se doplaka samo, barem jas doplakav del od terapijata sto ja primav bidejki imase del sto morav da gi dokupam na privatno, drugo nisto.
Здраво Каде се наоѓа Фондот кај што треба да се поднесат документите за инвитро? Ми спомнаа дека сега се поднесувале некаде кај Олимписки базен…