Zdravo, poradi privatni pricini ke moram da pram ivf so pdg vo bolnica nadzezda vo Sofia. E sega deneska mi kazaa deka rezultatite za pdg izagat duri za 3-4 nedeli pa ke treba da se smrznuvaat i nateden ciklus ili posle 2 ciklusa da mi hi vratat. Ova mi padna malku loso zosto da se zamrznat prvo da ne e nesto loso. Ve molam kazete mi nekoja sto pralea ivf so smrznati embrioni dali uspevala i nekoe iskustvo so bolnicata
Исто, искоментирав дека џабе се и 16 ваучери кога пристапот е катастрофа треба повеќе внимание да се обрне на дијагностика,на подетални испитувања и слично. Да се зацврсти индивидуалниот пристап за секој случај а не како на лента да не тераат само. Во ред е што имаме повеќе можности и тоа како многу ни значи на сите нас меѓутоа не е се во тоа толку често да не пукаат со стимулации и терапија (нормално дека сите тие стимулации колку се почести толку повеќе несакани дејства врз нашето здравје ама ај да не должам) ...И нормално бев искритикувана од некои членки .
Девојки здраво, може ли да ме упати некоја каде се поднесуваат документи за ваучер, матичната не знаеше точно. И ме интересира, во мај негде правев брисеви чисти беа ама на пап покажа кандида ( најверојатно бидејки бев со 3 антибиотика ), претходно секој пап чист, и седиментација ми е 33, дали тоа би правело проблем.
Нема ништо лошо или страшно во тоа дека ќе се замрзнат. Дури некои др сметаат дека со замрзнати веројатноста за успех е повисока, бидејќи организмот се одморил од стимулациите. Дај Боже да се добри ембриончињата и да успеете.
Odlicni se bugarcinjata generalno vo medicinata. Ne sum bila, ali pozitovno imam slusano za taa klinika. PGD e preporaclivo posebno za nad 40 god vozrast ili po utvrdena dijagnoza. Ako se pravi PGD se odi so zamrznuvanje. Ne treba da se grizis, takov e protokolot i ima golem uspeh
Треба сите испитувања да ти се чисти, дури и седиментација, барем така беше кај мене јас кога поднесував