Zdravo, poradi privatni pricini ke moram da pram ivf so pdg vo bolnica nadzezda vo Sofia. E sega deneska mi kazaa deka rezultatite za pdg izagat duri za 3-4 nedeli pa ke treba da se smrznuvaat i nateden ciklus ili posle 2 ciklusa da mi hi vratat. Ova mi padna malku loso zosto da se zamrznat prvo da ne e nesto loso. Ve molam kazete mi nekoja sto pralea ivf so smrznati embrioni dali uspevala i nekoe iskustvo so bolnicata
Исто, искоментирав дека џабе се и 16 ваучери кога пристапот е катастрофа треба повеќе внимание да се обрне на дијагностика,на подетални испитувања и слично. Да се зацврсти индивидуалниот пристап за секој случај а не како на лента да не тераат само. Во ред е што имаме повеќе можности и тоа како многу ни значи на сите нас меѓутоа не е се во тоа толку често да не пукаат со стимулации и терапија (нормално дека сите тие стимулации колку се почести толку повеќе несакани дејства врз нашето здравје ама ај да не должам) ...И нормално бев искритикувана од некои членки .
Девојки здраво, може ли да ме упати некоја каде се поднесуваат документи за ваучер, матичната не знаеше точно. И ме интересира, во мај негде правев брисеви чисти беа ама на пап покажа кандида ( најверојатно бидејки бев со 3 антибиотика ), претходно секој пап чист, и седиментација ми е 33, дали тоа би правело проблем.
Нема ништо лошо или страшно во тоа дека ќе се замрзнат. Дури некои др сметаат дека со замрзнати веројатноста за успех е повисока, бидејќи организмот се одморил од стимулациите. Дај Боже да се добри ембриончињата и да успеете.
Odlicni se bugarcinjata generalno vo medicinata. Ne sum bila, ali pozitovno imam slusano za taa klinika. PGD e preporaclivo posebno za nad 40 god vozrast ili po utvrdena dijagnoza. Ako se pravi PGD se odi so zamrznuvanje. Ne treba da se grizis, takov e protokolot i ima golem uspeh
Треба сите испитувања да ти се чисти, дури и седиментација, барем така беше кај мене јас кога поднесував
Uste odamna imav komentirano koga bea 3 vaucera. Se dodeka posle sekoj neuspeh doktorot ne dade izvestaj do fondot za vtor , tret vaucer koja e moznata pricina I sto e prevzemeno da nareden pat ima da ima uspeh, I koga nema posle vtoriot obid da I'm se refundira celosna sum , nema doktorite da se posvetat na pacientot. Ne kaj nas sekoj ginekolog ivf Dr stana. Niti se educiraat nitu praksa direkno kaj nas za zal na obuka. Nemoze sekoj da bide ivf doktor da sme jasni. So ubavi zborovi samo ne se postignuva uspeh. Jas sum od tie na koj doktorite mi vikaa da probame.... aloo sto da probame kpga ne baras kade e problemot I ne isklucuva I vklucuva mozni pricini......
Се согласувам со тебе, само клукање хормони а кога дојде до негативен тест и ги прашаш што се случило да бе дојде до успех само креваат раменици и дека тоа и медицината неможела да го докаже, а посебно сум незадоволна од Систина, живи превари се, а ембриологот ти иде само кога си нај успана после пункција каже 2 3 збора не си ни свесна што кажува и потоа го нема, со еден збор катастрофа, сега се каам што сум мислела дека нема подобри од нив, и што сум изгубила цели 3 години со нив
Здраво девојки, едно прашање што ме мачи... Во средата ми правеа пункција, во четврток и петок ми звонеа ембриолозиве, да кажат дека ембриончињата добро се развиваат и дека ќе ги чекаат до бластоциста (понеделник) и дека можеби во понед трансфер ке прават, но дека ќе не бараат. Денес сабота, никој не се јави, утре е недела, дали на некој од вас ви имаат ембриолози во саб и недела звонето, бидејќи ако е понед трансфер би требало да знам барем ден однапред. Некако сум вознемирена, се мислам дали на докторов утре да му пишам да се информирам...
Во Њуборн два пати до сега имам правено и двата пати се погоди пред викенд да биде пункцијата и ми ѕвонеле и двата пати и сабота и недела.
хмм.... јас сум со Систина, знам дека има дежурни ембриолози, бидејќи и пункции и транфери прават и во саб и во недела... Цел ден со телефонот во рака сум да не се јават, ќе го барам докторот утре, тоа е, некако мн стресно....
Најверојатно се е во ред штом не се јавиле денес па утре ќе ве известат за напредокот,моја претпоставка дека обавезно ќе се јават во секој момент ако тргне на лошо за да си знаете ,а вака се е во ок и оставиле за утре да ве известат Само позитивно и со среќа.