Imeto Stara, onaka mi dojde da go napisam, zasto drugite iminja sto mi bea na pamet koga se registrirav, bea zafateni. Imam 41 godina.
Членката е банирана и да не навлегуваме повеќе доволно е, кукла кога ќе се ,,врати,, што сака нека каже. Од мене како потпарол толку, да не одиме оффф Реин ќе не брише со метлата
Povozrasna ili pomlada koga ke dojde vreme za bebe, zelbata e ista. Kaj nekoi zeni, kako kaj mene, taka bilo pisano, podocna site raboti vo zivotot mi se slucuvaa
devojki sekoj sam si odlucuva neli? jas samo kako sto i napisav takvi soveti sum dobila od lekarite ,nikako na rabota,odmaranje doma .relaksiranje,slusanje muzika,citanje ,toa sto vas ve pravi happy ,ne rekov deka mora da lezite doma i nisto da ne pravite.Na kraj kraevi site imame lekari vo koi veruvame i gi sledime nivnite soveti
Darcy, za nekoj den ke zapocnam ultra kratok protokol za vtoro ivf. Prvoto mi bese vo januari i zavrsi so biohemiska bremenost. A domasen testovi pravev od 8mi den. bev nestrpliva, i uste od 8 den od transfer imase bleda vtora crta, koja stanuvase potemna sekoj den do proverka na krvta, koga se pokaza bremenost sto zavrsi nekolku dena potoa kako biohemiska
Bravo darcy. kamo sreka jas so 36 se plasam .Imam dve neuspeni .Kaj koj doktor ja dobi tvojata radost pozdrav
Fuki, vo Plodnost vo Bitola bese prvoto ivf, ke prodolzam tamu. Ti blagodaram, i tebe ti posakuvam sreka. A kade ke odis ti?
Јас после четвртата инсеминација имав биохемиска бременост. Од се што читав, многу е честа (па и тука има доста членки што ја доживеале - и веројатно многу повеќе што им се случило, но не дознале), ама ништо не значи за изгледите за наредните бремености. Во Систина кај Лазаревски правев, на природен циклус (со тоа само едно ембрионче, да е жив и здрав )
Така се нарекува случајот кога доаѓа до оплодување и почнува да расте бета-хцг нивото, па тестовите за бременост се позитивни, но не доаѓа до вгнездување и почнува да паѓа вредноста. Се открива на рани (предвремени) тестови, инаку поминува незабележано и жената добива циклус со мало доцнење (или и без доцнење).
Biohemiska bremenost e cesta pojava, no tie koi ne napravile test porano (osobeno kaj prirodna bremenost) ne ni znaat deka bile bremeni. Nie sto sme vo postapki, proveruvame i zatoa znaeme za bremenosta. Oploduvanjeto e napraveno, se pravi transferot, embrionot treba da se vgnezdi i zapocnuva da se pricvrstuva na matkata, zatoa beta-hcg zapocnuva da se lachi, no nema celosno da se vgnezdi, se otpusta od matkata, pa beta-hcg opaga i nastanuva biohemiska bremenost.