Хелооуу Дали некоја од вас имаше константни болки за време на стимулација? Ова моево не се издржува повеќе, буквално на бруфени живеам. Прегледите на ехо, кај што ми ги мерат и гледаат фоликулите ми се хорор, ужасно болни. Буквално никаде немам прочитано на форумов дека некој имал болки, па викам да си прашам - може уште некој го поминал вака болно како мене. Стомакот, карлицата и позади кичмата ме убивааттттт!
Ти благодарам многу и мене малку ме теши што останувам трудна, до сега 2 биохемиски и 1 ран спонтан. Се надевам ќе се најде причината со брисот.
Мораш да го известиш тимот што те води. Нормално е да има болки, подуеност, нелагодност, меѓутоа да треба да си на бруфени, може и хиперстимулација да ти направат. Мене Гуржанова ми рече да и кажувам ако нешто ми прави болки, рече никако трпење ќе смениме друга терапија
Што се Th1 и Th2? Препишано ми е на извештај да си направам анализи за нив, плус за Витамин Д и тромболфилија. Се јавив во Synlab да прашам за цена околу 4500 за Th1 i Th2 поеднично + 3200 за ДХЛ за да ги пратат во Германија во матичната лабароторија. Резултати за 10-14дена. Искрено не ни знам што е тоа, хормони се или друго нешто? Вит Д и тромболфија ќе барам на клиника да земам упат... Дали од вас некоја испитувала тоа и каде... Препорака на докоторот беше синлаб, како најверодостојни резултати, ама не очекував толкави цени.
Ти праќам многу гушкање, тешко е ама ќе надминеш мора да собереш сила за нареден обид ,ние жените сме посилни од се на светов ❤️
женски, ради мутација др ми рече да пијам метилирана фолна и б 6 и б12 е сега незнам дали и бит.б да е метилиран што сте пиеле и од што сте задоволни? кој бренд?
Kolku folikuli imas porasnato i po kolku mm se ? Jas imav ogromni bolki imav preku 20 folikuli.. mnoguu tesko se dvizev bolkite realno mozam da gi opisam od 1 do 10 deka 10 me bolese, ama kaj mene bese i hiperstimulacija pa toj mesec ne ni pravevme transfer pocekavme da se vratat hormonite vo normala. Jas i se imav onesvesteno od bolki poslem punkcijata doma... ama piev mnogu mnogu mnogu tecnosti i isotonik i istrpev nekako so sila i jadev i doma go projdov seto toa bez da zavrsam vo bolnica. Fala mu na Boga!